Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Predsjednik Mesić u novogodišnjoj noći obišao Operativno-komunikacijski centar MUP-a

01.01.2009.
u 09:08

Predsjednik države Stjepan Mesić obišao je u novogodišnjoj noći Operativno-komunikacijski centar MUP-a RH u Zagrebu gdje je putem radio veza svim policijskim djelatnicima u noćnoj smjeni zaželio sretnu novu 2009. i puno uspjeha u radu.

Predsjednika Mesića kao domaćini dočekali su ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ravnatelj policije Vladimir Faber, te načelnik OKC-a Ivica Tolušić.

Načelnik Tolušić izvijestio je predsjednika Mesića da je tijekom novogodišnje noći na terenu u cijeloj Hrvatskoj angažirano 2700 policajaca, a do 1 sat poslije ponoći, rekao je, bile su privedene tri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira. Za novogodišnju noć sveukupno je bilo prijavljeno 147 javnih okupljanja, naveo je.

- Stanje sigurnosti ocjenjujemo dobrim. Nisu evidentirana teža kaznena djela kao ni teža narušavanja javnog reda i mira - rekao je Tolušić izdvojivši samo lažnu dojavu o bombi u Puli navodno postavljenoj u dvorani u kojoj je nastupao pjevač Toni Cetinski. Protueksplozijskim pregledom utvrđeno da je dojava bila lažna, rekao je.

Tolušić je upoznao predsjednika Mesića s načinom rada, posebice sa digitalnom radio-komunikacijskim sustavom Tetra, preko kojega je OKC MUP-a povezan sa svim policijskim upravama u zemlji, pa je tako predsjednik doznao kakvo je bilo sigurnosno stanje tijekom novogodišnje noći u Vukovaru, Dubrovniku, Zagrebu, Savudrijskoj vali (Piranski zaljev) iz koje se s broda javila dežurna ekipa za nadzor granice na moru, kao i u predsjednikovoj rodnoj Orahovici.

Implementacija sustava Tetra u sve uprave trajala je dvije godine, a sveukupno je utrošeno 31 milijun eura, naveo je Tolušić istaknuvši kako, uz policijske sve zadaće, pomaže i pri žurnom organiziranju organa za transplantaciju, zaprima pritužbe i pohvale na rad policije, surađuje s Centrom 112, a u OKC-u je instaliran i antikorupcijski telefon.

Ispričavši se što zbog laganog laringitisa nije u mogućnosti više pričati, predsjednik Mesić izrazio je zadovoljstvo načinom rada u OKC-u, posebice sustava Tetra, te je pohvalio policiju "što je tako dobro organizirana".

Ministar Karamarko izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Mesić prve trenutke nove godine proveo s djelatnicima OKC-a, te u ime Ministarstva svim građanima RH čestitao Novu godinu.

Ravnatelj Faber također je zaželio sve najbolje u novoj 2009. godini i izrazio zadovoljstvo što je ove godine "jedan od najmirnijih dočeka u povijesti hrvatske države".

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije