Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlast u krizi?

Predsjednik Malavija umro od srčanog udara

Bingu wa Mutharika
AFP/Pixsell
06.04.2012.
u 12:05

Prema malavijskom ustavu, potpredsjednica Joyce Banda trebala bi preuzeti predsjednički položaj, no na to mjesto pretendira i brat dosadašnjeg predsjednika.

Predsjednik Malavija Bingu Wa Mutharika umro je od srčanog udara u 78. godini, izvijestili su vladini i liječnički izvori u petak, javlja BBC.

Jedan od Mutharikinih liječnika kazao je da je predsjednik Malavija još u četvrtak bio klinički mrtav.

Državni mediji još nisu izvijestili o predsjednikovoj smrti te navode da je otišao na liječenje u Južnu Afriku.

Stručnjaci pak navode kako bi njegova smrt mogla izazvati krizu vlasti.

Prema malavijskom ustavu, potpredsjednica Joyce Banda trebala bi preuzeti predsjednički položaj, no njezino isključenje iz vladajuće stranke 2010. godine moglo bi zakomplicirati situaciju.

Mutharika, bivši ekonomist Svjetske banke, optužen za despotizam i loše upravljanje ekonomijom, pripremao je svog brata Petera, ministra vanjskih poslova, za nasljeđivanje funkcije predsjednika. Brat ga je također često zamjenjivao za njegovih odsustava. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije