Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Tepeš

Predsjednik HSP-a AS Milanovićeve izjave nazvao 'verbalnim nasilništvom'

Ivan Tepeš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.12.2015.
u 12:48

Na konferenciji za novinare Tepeš je ocijenio kako je HSP AS, nakon HDZ-a, stranka s najvećim brojem mandata u Domoljubnoj koaliciji, a po prvi put, nakon osam godina, pravaši u Saboru imaju klub zastupnika

Predsjednik HSP dr. Ante Starčević Ivan Tepeš danas je u Osijeku ustvrdio da se nakon parlamentarnih izbora u studenome "pravaštvo na velika vrata vratilo u Hrvatski sabor"  te je izrazio uvjerenje da će se, do novog kruga konzultacija kod predsjednice Republike, znati tko je mandatar za sastavljanje nove Vlade RH.

Na konferenciji za novinare Tepeš je ocijenio kako je HSP AS, nakon HDZ-a, stranka s najvećim brojem mandata u Domoljubnoj koaliciji, a po prvi put, nakon osam godina, pravaši u Saboru imaju klub zastupnika.

Jučerašnji istup premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u kojem je, kako tvrdi, njegovu stranku spomenuo u kontekstu fašizma i rasizma, Tepeš je ocijenio "verbalnim nasilništvom" te ustvrdio da u HSP AS nema ni jedne izjave, bilo njegove ili njegovih suradnika, koja bi bila na tragu fašizma i rasizma. – Javnost se mogla uvjeriti na koji način komunicira i da nije čovjek dijaloga. Njegovo etiketiranje svojstveno je njegovim političkim mentorima, koji su stasali u Komunističkoj partiji. On je osoba, koja ne cijeni nikoga osim sebe – ustvrdio je Tepeš.

Tepeš dodaje i da "bivši premijer mora shvatiti da su mu birači pokazali prst dolje" te izražava uvjerenje da će se do novih konzultacija kod predsjednice Republike znati tko je mandatar za sastavljanje nove reformske Vlade.  

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić rekao je da HSP AS, kao stožerna pravaška stranka, ima obvezu širiti pravaštvo, što će, dodaje, biti olakšano osnivanjem kluba zastupnika te je pozvao sve, koji se smatraju pravašima i starčevićancima, da im se priključe. Dodao je da, nakon konstituiranja saborske većine i nove Vlade, slijede pripreme za lokalne izbore te da će HSP AS raditi na jačanju svojih lokalnih organizacija.

Na konferenciji su zamolbe za upis u stranku potpisali Nenad Knežević, bivši predsjednik osječkog ogranka Hrvatske konzervativne stranke (HKS) te  Boris Rutnik, bivši predsjednik mladeži HKS za Osječko-baranjsku županiju. 

>> Karamarko rekao Milanoviću da obmanjuje javnost, ovaj ga pitao tvrdi li da je lažljivac 

>> Tehnička vlada ne smije odlučivati o kampu za migrante

Komentara 45

DU
Deleted user
12:54 16.12.2015.

Da mi ovdje u komentarima upotrebljavamo iste formulacije kao drug Zoka, bili bi banirani za sve vjeke-vjekova sa VL-a!

Avatar utunelu
utunelu
12:56 16.12.2015.

da si tepes tako njega nazvao javno ti bi bio u zatvoru udba ups uskok bi te priveo

BA
barbaizamerike
13:03 16.12.2015.

prica se da milanovic uzima nedozvoljene stimulanse.mozda ritalim ili prozac ili ko zna sta?mozda i prah?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije