Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA SKUPŠTINE

Predsjednik Gradske skupštine D. Prgomet prisjetio se žrtava Srebrenice

Drago Progmet
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.07.2019.
u 10:38

U prijedlogu Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska! navedeno je da se zadužuje gradonačelnik Bandić da u roku od 30 dana izvijesti Skupštini o poduzetim mjerama, planu i rokovima.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) u četvrtak je, na početku skupštinske sjednice, podsjetio kako se danas obilježava 24. obljetnica genocida u Srebrenici, zastupnike je pozvao da se sjete žrtava te je izrazio nadu kako se takvo zlo više nikada nigdje neće dogoditi.    

Sjednica Gradske skupštine sinoć je prekinuta na sedmoj od ukupno 34 točke dnevnog reda. Riječ je o prijedlogu zaključka Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! o peticiji građana Gradske četvrti Peščenica - Žitnjak, vezanom za rješavanje komunalnih problema tog dijela grada, a koji jutros većinom glasova zastupnika nije prihvaćen.

Između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i skupštinske oporbe o tome se sinoć vodila oštra rasprava, no jutros su se za raspravu javili samo gradski zastupnici SDP-a i GLAS-a Saša Molan i Anka Mrak-Taritaš.

Molan je rekao da se radi o peticiji građana, o problemima za koje građani traže podršku zastupnika. "Mislim da ovdje nema nekakve velike politike, nekakvih prepucavanja, jednostavno svi smo ovdje da rješavamo probleme, odnosno oni koji su nadležni za određene stvari trebaju raditi svoj posao i rješavati probleme građana. Ljudi traže našu podršku i vjerujem da se svi možemo oko toga složiti", poručio je Molan.

Mrak-Taritaš ustvrdila je pak kako je riječ o komunalnoj temi koja ne bi trebala izazivati prijepor te napomenula kako je jučerašnja rasprava otišla u smjeru u kojem nije trebalo. "Klub zastupnika SDP-a je dao vrlo jednostavan zaključak od četiri točke. Mi smo oko te četiri točke mogli dobiti odgovor u kojoj fazi je realizacija bilo koje od nje. Nismo dobili odgovor. Zaista ne vidim nikakav problem da se taj zaključak prihvati, iako naravno znamo kako funkcioniramo vladajući i oporba", rekla je Mrak-Taritaš.

U prijedlogu Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska!, koji jutros većinom glasova gradskih zastupnika nije prihvaćen, navedeno je da Gradska skupština podržava peticiju kojom stanovnici gradske četvrti Peščenica Žitnjak zahtijevaju sanaciju ilegalnih odlagališta otpada (IV. Struge  i II. Struge), izgradnju dječjeg igrališta (na lokaciji između III. i IV. Struga), izgradnju pješačke staze te čišćenje odvodnog kanala od Kozari Boka do pročišćivača. Također je navedeno da se zadužuje gradonačelnik Bandić da u roku od 30 dana izvijesti Skupštini o poduzetim mjerama, planu i rokovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije