Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN DRŽAVNOSTI

Predsjednicu nije strah Škorine kandidature. Plenković uvjeren u njezinu pobjedu

Polaganje vijenaca na Mirogoju
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/33
25.06.2019.
u 14:49

Plenković je odgovorio novinarima da kandidatura Škore neće naštetitti HDZ-u te vjeruje u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović koja još nije službeno objavila kandidaturu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je poručila da je nije strah ničije kandidature za mjesto predsjednika, a premijer Andrej Plenković poručio je da se svatko može kandidirati, ali da će pobijediti Grabar-Kitarović.

"Nije me strah ničega", rekla je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima na zagrebačkom Mirogoju nakon pitanja boji li se da će joj, s obzirom na objavu kandidature Miroslava Škore, njezino "odugovlačenje s objavom kandidature na neki način možda ugroziti šanse".

Polaganje vijenaca na Mirogoju
1/33

Plenković je odgovorio novinarima da kandidatura Škore neće naštetiti HDZ-u, te je ustvrdio da će pobjednica na izborima biti sadašnja predsjednica.

"HDZ ima svoju kandidatkinju, ima predsjednicu Republike, HDZ će pobijediti na predsjedničkim izborima i ne vidim tu nikakva problem. Ovo je demokratska država, svi se mogu kandidirati, a pobijedit će Kolinda Grabar- Kitarović", rekao je Plenković.

Državni je vrh na Mirogoju položio zajednički vijenac u povodu Dana državnosti.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je u utorak sve u državi na međusobno uvažavanje i toleranciju, jer se samo tako, kazao je, može graditi budućnost Hrvatske.

Predsjednik Sabora to je rekao na zagrebačkom Mirogoju, gdje je državni vrh položio vijence u povodu Dana hrvatske državnosti, a nakon pitanja novinara vezanog uz slanje poziva organizatora na obilježavanje Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica pokraj Siska.

Jandroković je ponovio da poziv organizatora nije dobio što je, poručio je, lako provjerljivo. Smatra da to nije korektno, kao ni kasnije prozivke "od strane nekih koji su bili suorganizatori".

"Međutim, to je iza nas. Ja sam dao jasnu poruku, čestitajući hrvatskim građanima Dan antifašističke borbe. Bio sam vrlo jasan kada je u u pitanju bio i Bleiburg i Jasenovac i Dan anatifašističke borbe. Pozivam sve da se međusobno uvažavamo, toleriramo, različiti smo, imao različite poglede i na povijest i na svjetonazore. Međutim, samo kroz suradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje, možemo graditi budućnost Hrvatske”, poručio je predsjednik Sabora.

"Ne volim one koji su isključivi, koji prozivaju i koji misle da je jedino njihovo stajalište ispravno, a da sve ostale trebaju poništiti i ukloniti iz političkog života. To tako ne funkcionira”, zaključio je Jandroković.

Organizatori obilježavanja Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, u šumi Brezovici bili su Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA), Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, a Jandrokovića je zbog nedolaska prozvala sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Komentara 20

HO
HDZ_ogranak_Sutjeska
11:45 25.06.2019.

Kolinda je prije 5 godina imala podršku tada moćnog Karamarkovog HDZ-a koji je bio na više od 40%, i cijele domoljubne scene, pa je osvojila 50% glasova. Ona u svakom slučaju vrijedi više od pupavačko-anemično-sutjeskaškog HDZ-a koji je danas na manje od 20%, ali nema šanse ikada više doći do 50%. Osim anemične podrške, na koga još može računati, na Sauchu i Vrdoljaka?

Avatar Eddie
Eddie
12:15 25.06.2019.

Ta će dobiti 10 posto glasova, ta je priča završila

TE
teoodd
13:23 25.06.2019.

Izgleda da se Grmojevici i Buljevici i Vucici aktivirali ....Hrvati znaju koga ce izabrati i cute a vi samo pisite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije