Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Miroslav Škoro: "Pomilovao bih Tomislava Merčepa"

Miroslav Škoro
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
17.12.2019.
u 14:01

Ističe kako aktualna predsjednica nikoga nije pomilovala, a traži i veće ovlasti za predsjednika

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro predstavio je svoj program gostujući u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV, a prilikom gostovanja objasnio je zašto traži veće ovlasti predsjednika.

Osvrnuo se na ovlast koju predsjednik također ima rekavši: "To je jedna sintagma koja se često koristi, ali što to znači? Ja da sam bio izabran prije pet godina na mjesto predsjednika države i da me zovu 'fikus', ja bih mutirao i razvio noge".

"Predsjednik može nekoga odlikovati i pomilovati. A kad govorimo o pomilovanju, kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica? Pa nijednog. I onda mene pitaju što ja mislim o tome. Za Boga miloga. I bih li ja pomilovao Tomislava Merčepa. Evo odgovora - bih!", nadodao je Škoro.

Video: Predizborni skup Miroslava Škore u Splitu 

Naime, Tomislav Merčep osuđen je pravomoćno na sedam godina zatvora. Kao zapovjednik postrojbe poznate kao 'merčepovci' nije spriječio ratne zločine nad srpskim civilima.

Na Facebook profilu objavio je snimku gostovanja na Vinkovačkoj TV uz kratak komentar: "Kao predsjednik neću ponoviti greške prethodnika i pomilovat ću hrvatske branitelje!" 

Prema presudi "merčepovci" su nezakonito uhitili 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživjelo mučenje i zlostavljanje

VIDEO: Anušić: Škoro je trebao biti ovdje '91. Mijić: Je li i Dražen Petrović trebao?

 

 

Komentara 148

RE
Rex
15:14 17.12.2019.

Skoro.....dat cu ti savjet,ako postanes predsjednik prvo što moras .....insistirati da se stavi van snage zakon o aboliciji ...pa da vidimo

MS
mala_sova
14:45 17.12.2019.

Nakon ovog Kolinda može samo zvati jarane četničke vojvode Vučića i Nikolića i izjadati im se.

IL
ilijan1a
18:19 17.12.2019.

Tako je Miro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije