Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO ZANIMANJE

Izbori u Hrvatskoj glavna vijest u Srbiji: Evo što kažu tko bi mogao pobijediti

Foto: Josip Regovic/PIXSELL; MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
1/7
22.12.2019.
u 23:32

U drugi krug predsjedničkih izbora idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović

Prvi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj s velikom pozornošću pratio se i u nama susjednim zemljama. Podsjećamo, Kolinda Grabar-Kitarović odnijela je pobjedu i u Bosni i Hercegovini, te Srbiji. 

Portal slovenskog Dela zapitao se kreće li Hrvatska u lijevo. Ističu kako je Grabar-Kitarović imala prednost koja se otopila nakon 'niza pogrešaka i neobičnih izjava'. Napominju kako je Milanović imao korist od mobilizacije lijevog biračkog tijela, dok je desnica imala dva snažna kandidata. 

Srpski mediji pogotovo su pratili vijesti o predsjedničkim izborima. 

1/7

Kurir je u članku 'Hrvatska u drugom krugu dobija predsjednika: Posle 99 odsto obrađenih listića: Milanović (29,54 odsto) - Kolinda (26,70)' pratio izbore od ranog jutra. 

Blic je isto pratio cijeli dan prvi krug predsjedničke izbore. U članku 'Rezultati izbori u Hrvatskoj: Milanović u drugom krugu čeka Kolindu, Škoro ostao kratkih rukava' naglasak je bio na troje predsjedničkih kandidata. 

Slično je napravio i Informer. 'Milanović pobednik prvog kruga, Kolinda se jedva provukla Konačna odluka o predsedniku Hrvatske 5. januara 2020!' Njima je naglasak bio na rezultatima prvog kruga, posebice tko je i gdje osvojio većinu glasova. 

Vijest o predsjedničkim izborima završilo je i na naslovnicama bosanskih medija. 

Klix navodi kako su Hrvati se odlučili za Grabar-Kitarović i Milanović, no iako je Milanović bio bolji da je Grabar-Kitarović favorit za pobjedu. 

Kratku vijest o izborima imao je i Dnevni avaz u članku: Prebrojano preko 98 posto glasova: Milanović prvi, Kolinda Grabar-Kitarović druga. 

1/12

Komentara 25

Avatar Optimyst
Optimyst
04:17 23.12.2019.

Hahahahaha ,prestajem čitati ovu sprdnju od portala , više nema smisla...

SM
Smoking
07:59 23.12.2019.

Uuu Kolinda je pobjedila u Srbiji. More biti da je Vucic na njezinoj strani

CH
che99
07:12 23.12.2019.

ništa čudno..i u Bosni je poveliko zanimanje... treba svima koji glasaju iz ovih država dozvoliti da biraju samo svoje zastupnike!! Nikako da nam biraju vlast!! Biraj tamo gdje živiš... ostavite nas na miru konačno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije