Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslala brzojav

Merkel čestitala Grabar-Kitarović na pobjedi – evo što joj je poručila

Angela Merkel i Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
1/2
15.01.2015.
u 11:51

– Radujem se suradnji s Vama ispunjenoj povjerenjem – poručila je kancelarka Merkel u brzojavu Kolindi Grabar-Kitarović

Njemačka kancelarka Angela Merkel uputila je čestitku novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

– Poštovana gospođo Grabar-Kitarović, srdačno Vam čestitam na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske. Naše su zemlje vrlo usko i prijateljski povezane kao partneri Europskoj uniji i NATO-u. Zajednički vjerujemo u značaj europskog procesa ujedinjenja – stoji u brzojavu.

– I sami ste se godinama uporno zalagali za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Osim toga, od zajedničkog nam je interesa da države zapadnog Balkana podržimo u njihovim euroatlantskim integracijama. Radujem se suradnji s Vama ispunjenoj povjerenjem. U predstojećim zadaćama želim Vam sreću i uspjeh – poručila je kancelarka Merkel u brzojavu Kolindi Grabar-Kitarović.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Savezne Republike Njemačke Joachim Gauck.

– Ovu važnu dužnost preuzimate u vrijeme raznih izazova za europsku zajednicu država. Vaša je nacija radi pristupanja Europskoj uniji poduzela velike reformske napore. Njemačka će Hrvatskoj i ubuduće biti partner na njezinom daljnjem reformskom putu. Uvjeren sam da ćemo u suradnji punoj povjerenja i u europskom i u međunarodnom okviru nastaviti razvijati i produbljivati dobre i prijateljske odnose između naših zemalja. Želim Vam uspjeh i sreću u obnašanju Vaše dužnosti – napisao je u svojoj čestitci predsjednik Njemačke.

>> Kolinda Grabar-Kitarović prva hrvatska predsjednica!

>> Grabar-Kitarović potpisuje ostavku u NATO-u

Komentara 161

Avatar nula
nula
12:02 15.01.2015.

Evo ga , podrska i prije nego smo to ocekivali . Danke Frau Merkel .

Avatar dkunovac
dkunovac
11:58 15.01.2015.

Sa predsjednicom RH gospođom Kolindom Grabar Kitarović će se zasigurno moći jako dobro surađivati.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:58 15.01.2015.

Ipak smo mi dvije bratske države!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije