Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Predsjednica kolektivizira krivicu Srba i ulazi u sukob s Ustavnim sudom'

Milorad Pupovac
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
18.07.2019.
u 18:20

- Teško je podržati gradonačelnika Penavu i ne biti protiv odluke Ustavnog suda. Ta predsjedničina podrška nesumnjivo je uperena protiv konkretne odluke Ustavnog suda i to je ozbiljan sukob - rekao je Pupovac.

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, komentirao je za Večernji list podršku predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi u slučaju odluke Ustavnog suda koja se odnosi na dvojezičnost u Vukovaru.

- Teško je podržati gradonačelnika Penavu i ne biti protiv odluke Ustavnog suda. Ta predsjedničina podrška nesumnjivo je uperena protiv konkretne odluke Ustavnog suda i to je ozbiljan sukob između Ustavnog suda i predsjednice RH - rekao nam je Pupovac.

Koliko je takav sukob koristan predsjednici, nastavio je, vidljivo je na prvi pogled, a koliko je koristan po pitanju odnosa među ljudima u Vukovaru, o tome će Pupovac, rekao je, govoriti drugom prilikom i na drugom mjestu. Pupovac tumači da je Ustavni sud donoseći svoju odluku uzeo u obzir članak osam Ustavnog zakona koji govori da se prava manjina imaju primjenjivati sa svrhom poštovanja manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga. 

- Predsjednica RH kolektivizira krivicu, a Ustavni je sud nastojao izbjeći kolektivizaciju. Na stranu kolektivizacija, na koju smo nažalost navikli, predsjednica si uzima za pravo da kao netko iz pozicije vlasti samovoljno procjenjuje što je postignuto u međuljudskim odnosima u Vukovaru. Ako bi predsjednica svoj osobni stav pokušala pretočiti u akt vlasti, onda bi bila u temeljitom sukobu sa zakonom i Ustavom - rekao je Pupovac. 

Komentara 57

Avatar Matija22
Matija22
18:42 18.07.2019.

ni meni nije jasno kako je tebi ustavni sud dao tri zagarantirana saborska mjesta u saboru to samo u hrvatskoj ima ,nigdje u svijetu

AO
ante.oreskovic75
18:39 18.07.2019.

Najveću štetu Srbima u Hrvatskoj čini Pupovac

GE
generacija57
18:51 18.07.2019.

Pupovac,pa tko je onda napadao Vukovar,možda marsijanci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije