Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalna sigurnost

Predsjednica zatražila izvješće SOA-e o aferi SMS

Kolinda u Okučanima
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
08.05.2019.
u 12:38

Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da će s premijerom Plenkovićem razgovarati o aferi SMS

Iz Ureda predsjednice Republike zatraženo je izvješće ravnatelja SOA-e Danijela Markića o tzv. aferi SMS, posebno o činjenicama vezanim uz pitanja iz područja nacionalne sigurnosti.

Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da će s premijerom Plenkovićem razgovarati o aferi SMS te da on može sazvati sjednicu VNS-a. Kaže da je u Splitu bila zatečena jer je nitko nije informirao. 

"Relevantna adresa je DORH, poštujem trodiobu vlasti, nazvali smo iz kabineta SOA-u i čekamo odgovor", kazala je predsjednica. Ravnatelj SOA-e Daniel Markić je na putu, a zatražila je, kaže, sastanak s njim kako bi je izvijesti o spoznajama. 

Grabar Kitarović nema saznanja o tome jesu li i na koji način Franjo Varga i Milijan Brkić bili uključeni u njezinu predizbornu kampanju. Tvrdi i kako sigurno nisu bili u krugu njezinih najbližih suradnika s kojima je pripremala i vodila kampanju. 

Video: Policija u pretresu kuće Franje Varge

Komentara 7

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
12:59 08.05.2019.

Od SOA-e haha, pa od njih sve i polazi u cijeloj priči. Vi nadzirete SOA-u jednako kao bilo koji hrvatski građanin a to je skoro nikako. Svaki član klana koji se spominje zadnjih dana ima više informacija iz SOA-e od vas !

CR
CrniP
13:34 08.05.2019.

Brine je da li sada SOA istražuje i nju... svojedobno je upravo zbog toga (veze sa Mamićem) smjenila Lozančića. Plenković zasada uspješno razmontirava Karamarkov obaviještajni polusvijet - a uz nju i poluge moći precednice.

SA
samobalic
17:02 08.05.2019.

Bas mi je zaonase "presjednice"nju bas niko ni zasta ne pita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije