Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČJI MIMOHOD

Predsjednica: Vinkovačkim jesenima dodjeljujem Povelju RH za očuvanje hrvatske tradicije

Dječje Vinkovačke jeseni
Foto: Branimir Bradarić
1/16
15.09.2019.
u 12:14

- Petu godinu za redom visoka pokroviteljica Vinkovačkih jeseni je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je nazočila mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni

Odjeveni u narodne nošnje, uz pjesmu i ples danas su u središtu Vinkovaca održane Dječje Vinkovačke jeseni koje su i ove godine okupile brojna kulturno umjetnička društva iz cijele Hrvatske kao i Hrvata iz BiH i Srbije. U ovogodišnjem mimohodu nastupilo je oko 2.500 djece iz 62 KUD-a koji su predstavljeni kao čuvari tradicije.

- Zahvaljujem svima koji su kroz ove 54 godine Vinkovačkih jeseni Vinkovce stavili na kartu kao najznačajniju tradicijsku manifestaciju u Hrvatskoj. Vinkovačke jeseni su iz godine u godinu sve bolje, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

VIDEO Pogledajte veseli mimohod Dječjih Vinkovačkih jeseni  (Snimio Branimir Bradarić)

Petu godinu za redom visoka pokroviteljica Vinkovačkih jeseni je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je nazočila mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni. Djeca iz brojnih KUD-ova iskoristila su ovu priliku za fotografiranje s predsjednicom koja je posebno pozdravila članove Udruge osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.

Foto: Branimir Bradarić

- Pet godina sam pokroviteljica ove prekrasne tradicijske manifestacije ali u petak, kada je svečano otvaranje neću moći biti ovdje jer sam na putu. Zato danas s posebnim zanimanjem pratim ove mlade čuvare tradicije i kulture koju njeguju kroz sve ove godine i njihovu pjesmu, ples i ruho koje su odjenuli, a koje su radile tijekom dugih jesenskih i zimskih večeri ruke umorne od rada u polju ali koje nisu odustaje od tradicije. Stoga Vinkovačkim jesenima dodjeljujem Povelju RH za očuvanje hrvatske tradicije, kulture i narodnog bogatstva, rekla je Grabar Kitarović.

Najavljeno je kako će u sklopu posjete Vinkovcima predsjednica održati i sastanak s članovima Hrvatske udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Vinkovaca.

Komentara 10

NO
Nordik
12:42 15.09.2019.

Svakom selu povelju, medalju, odlikovanje... ali uzalud.

Avatar Mi sami
Mi sami
12:23 15.09.2019.

...s nadom da će doći i moji frendovi nikolić i vučić da se opet lepo tri puta izljubimo

Avatar Luring
Luring
13:28 15.09.2019.

Uvik ugudrana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije