Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premjestila ured

Predsjednica u Sisku: 'Dok mi izrađujemo strategije, mladi nam odlaze u svijet'

Predsjednica Grabar Kitarović izmjestila svoj ured u zgradu Županije
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
05.12.2018.
u 11:24

U privremenom Uredu je predsjednica održala radne sastanke s predstavnicima Županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom msgr. Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti – Rafinerije Sisak

Unatoč uspjesima na makroekonomskoj razini, na mikrorazinama sve su veće demografsko gospodarske pukotine koji prijete stabilnosti cijele društvene zgrade. Diljem Hrvatske imamo snažnu koncentraciju stanovništva i gospodarske aktivnosti u nekoliko gradova što držim izrazito nepovoljnim. - istaknula je u srijedu u Sisku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je do petka izmjestila svoj ured u Sisačko-moslavačku županiju.

Obraćajući se okupljenima, nakon podizanja predsjedničke zastave, pohvalila je prijedlog i odluku Vlade o dodjeli besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce, nazvavši to konkretnom demografskom mjerom kojih mora biti više, no pozvala je i na hitno donošenje ambicioznog zakonskog okvira s ciljem jačanja regionalnog razvoja Hrvatske.

- To je ključno pitanje naše budućnosti. Očito je kako moramo promijeniti razvojnu paradigmu tim više što za to imamo uvjete i mogućnosti, a prije svega imamo sjajne ljude u što su nas nedavno ponovno uvjerili naši sjajni tenisači. Zašto taj ljudski kapital  ne uspijevamo mobilizirati i za gospodarski uspjeh? Zašto izrađujemo brojne razvojne strategije koje ne primjenjujemo dok nam istodobno ljudi odlaze u svijet? Držim da je problem, a time i rješenje, u sferi političke volje - dodala je predsjednica.

Predsjednica Grabar Kitarović izmjestila svoj ured u zgradu Županije
1/12

Nakon što su prije u svojim obraćanjima zamjenik sisačke gradonačelnice Ivica Rendulić te župan Ivo Žinić istaknuli nužnost dovršetka autoceste Sisak - Zagreb, predsjednica im je dala podršku u tome istaknuvši i potrebu pomoći države u gospodarskom razvoju ovih krajeva. 

- Ne smijemo zaboraviti da je ova županija jedna od najteže stradalih u Domovinskom ratu, s  velikim demografskim gubicima i materijalnom štetom, a nakon rata pretrpjela je i gospodarsku devastaciju. Za demografsku obnovu i zaustavljanje iseljavanja, koje i u ovoj županiji doseže alarmantne razmjere, potrebne su nam nove investicije, zapošljavanje i nadasve veće plaće. Živjeti i raditi u Glini, Petrinji, Dvoru ili Kostajnici nije isto kao i živjeti u Zagrebu. Stoga stimulacija i pomoć države ne smije izostati, kako u stvaranju općih, boljih životnih uvjeta tako i u politici plaća i konkretnim razvojnim ulaganjima - napomenula je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja očekuje i rješenje problema poslovanja sisačke rafinerije koje bi uravnoteženo uvažilo interese zaposlenika i grada Siska, INA-e i Republike Hrvatske

Nakon podizanja predsjedničke zastave koju je podigla Dora Lendvaj, učenica Osnovne škole Popovača, u privremenom Uredu je predsjednica održala radne sastanke s predstavnicima Županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom msgr. Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti – Rafinerije Sisak.

Nakon susreta, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Metalurški fakultet u Sisku, gdje će sudjelovati na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Fakulteta. Posjetit će i Opću bolnicu "Dr. Ivan Pedišić“ te Sobu čuda za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Prvi dan boravka  završit će posjetom općini Sunja i susretom s građanima.

>> Pogledajte posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vojsci u Karlovcu

Komentara 12

PR
propalismoFranjoskroz
11:34 05.12.2018.

Pa pokaži nam koje ste ti i tvoja vlada proveli reforme dok si 6 godina bila ministar???

DU
Deleted user
12:53 05.12.2018.

Danas u vašem gradu Cirkus Kolorado!

DI
Direkt
13:31 05.12.2018.

Dok ja obećavam švicarsku u švicarskoj,mladi odlaze u Švicarsku i ne sramim se!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije