Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ide na utakmicu

Predsjednica: Neovisno o rezultatu opet ću se spustiti u svlačionicu

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
06.07.2018.
u 15:40

"Vjerujem da ćemo pobijediti i da ćemo nastaviti dalje. Zahvalna sam nogometašima i Daliću. Oni najbolje promoviraju našu državu", rekla je predsjednica

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da će na subotnju četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Sočiju otputovati redovnom linijom i da će trošak putovanja za cijelo izaslanstvo biti oko 40 tisuća kuna.

Državnim zrakoplovom, naime, premijer Andrej Plenković putuje u Sofiju na summit zemalja srednje Europe i Kine.

"Poštujem činjenicu da premijer odlazi u Sofiju, da ima obveza. Otići ćemo komercijalnom linijom. To nije ništa neuobičajeno. Ja sam i u državne posjete, primjerice u Italiju ili u Iran, odlazila komercijalnim linijama", rekla je predsjednica i dodala da je putovanje redovnom zrakoplovnom linijom ionako jeftinije nego korištenje državnog zrakoplova.

VIDEO Predsjednica u svlačionici čestitala izborniku i igračima

 

"Trošak puta je negdje, mislim, oko 40 tisuća kuna, uključujući sve članove izaslanstva. Znači troškovi su duplo manji nego kad je riječ o državnom zrakoplovu i svi smo se odrekli dnevnica", poručila je Grabar-Kitarović.

Ona će se prije utakmice Rusije i Hrvatske susresti s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.

S obzirom na to da na utakmicu ide službeno i da će morati u VIP ložu, a ne na tribne, kazala je kako ne bi bilo primjerno da utakmicu gleda u hrvatskom dresu. Ali je najavila da će se opet spustiti u svlačionicu, neovisno o rezultatu utakmice.

Posebnu njezinu potporu, rekla je, ima kapetan Luka Modrić.

"Ja vjerujem da će on sutra blistati i da ćemo biti ponosni ne samo na njega nego na apsolutno sve igrače", izjavila je Grabar-Kitarović novinarima u Gubaševu pokraj Zaboka, gdje je bila na otvorenju novog proizvodnog pogona tvrtke OMP Obrada metala.

Evo kako vatreni provode slobodno vrijeme u Sočiju

Kolinda Grabar Kitarović
1/15

Komentara 62

ZA
zarac
15:56 06.07.2018.

Ahahahahaha, odrekla se dnevnica. Hahahahahahahaha.

SN
Samo naprijed
15:46 06.07.2018.

SDP-ovci/ovke, MOST-ovci/ovke, ZID-ari/arice, Beljaci i Baljakuše “umiru” od mržnje, ljubomore, p a drugo nisu niti zaslužili.

LU
lucio2
18:54 06.07.2018.

Opet će se spustiti u svlačionicu! Pa zar to nije divno, kakva predsjednica, kakva Hrvatica, naprosto nevjerojatno!!! Ah, suza mi se iz oka kotrlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije