Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

Predsjednica se sastala s obiteljima poginulih vatrogasaca

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic primala je roditelje poginulih vatrogasaca na otoku Kornatu te sa njima odrzala sastanak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.04.2018.
u 11:50

Na sudu u Zadru u srijedu je na pitanja suca Borisa Radmana o okolnostima nezapamćene vatrogasne tragedije u Hrvatskoj odgovaralo jedanaest vještaka i znanstvenika iz dva istraživačka tima, a suđenje se nastavlja tijekom tjedna.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović trećeg dana posjeta Šibensko-kninskoj županiji gdje je privremeno izmjestila svoj ured, sastala se s obiteljima vatrogasaca stradalih 2007. godine na otoku Kornatu.

Nitko novinarima nije dao izjave nakon sastanka, koji je bio zatvoren za javnost.

Igor Marinović, otac stradalog vatrogasca Ivana, koji je od obitelji poginulih opunomoćen da ih zastupa javno i na sudu, novinarima koji su čekali izjave kratko je poručio kako ih nisu zaslužili.

'Niste zaslužili izjave, niste došli na ročište Draženu Slavici' rekao je Marinović.

Bivšem glavnom šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici u rujnu 2016. godine počelo je na Županijskom sudu u Zadru ponovljeno suđenje za pogibiju 12 vatrogasaca na Kornatima. Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu zbog toga što je u sudskom vijeću tijekom prvostupanjskog postupka bilo troje umjesto petero sudaca. Slavica je bio jedini optužen za stradavanje vatrogasaca 30. kolovoza 2007. godine

Na sudu u Zadru u srijedu je na pitanja suca Borisa Radmana o okolnostima nezapamćene vatrogasne tragedije u Hrvatskoj odgovaralo jedanaest vještaka i znanstvenika iz dva istraživačka tima, a suđenje se nastavlja tijekom tjedna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije