Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ORUŽANIH SNAGA

Predsjednica primila izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH

Foto: Igor Kralj/Pixsell
24.05.2019.
u 16:03

Tijekom sastanka razmotreni su ključni projekti i postignuća obrambenog sustava u dosadašnjem tijeku godine te prioritetne zadaće do kraja 2019.

Predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović sastala se danas, povodom predstojećeg Dana Oružanih snaga, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske, s izaslanstvom Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, predvođenim potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem, te načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom zbora Mirkom Šundovom.

Tijekom sastanka razmotreni su ključni projekti i postignuća obrambenog sustava u dosadašnjem tijeku godine te prioritetne zadaće do kraja 2019. Posebno je u tom kontekstu naglašen značaj zadržanog trenda postupnog povećavanja obrambenih izdvajanja, čime su omogućena značajna ulaganja u uvjete života pripadnika Hrvatske vojske, povećanje njihovih materijalnih prava, ubrzana modernizacija i opremanje te intenziviranje njihovog uvježbavanja.

Istaknut je i značajan napredak u izgradnji sustava domovinske sigurnosti, čija je učinkovitost ponovno potvrđena i nedavno održanom vježbom „Sigurnost 19“, kao završne pripreme za protupožarnu sezonu.

Načelnik Glavnog stožera OSRH izvijestio je Predsjednicu o aktualnom stanju u misijama i operacijama potpore miru u kojima sudjeluju pripadnici OSRH, aktualnim i predstojećim značajnijim vježbovnim aktivnostima te o ključnim raspravama, inicijativama i projektima koji se provode u okviru Zajedničke sigurnosne i obrambene politike Europske unije te unutar NATO-a. Također je predstavljen plan predstojećeg obilježavanja Dana Oružanih snaga.

Sugovornici su se usuglasili kako je ključan preduvjet ostvarenom ubrzanom razvoju obrambenog sustava partnerski odnos između Predsjednice, Ministarstva obrane i Vlade  u obrambenom području, kojim se osiguravaju koordinirani i združeni napori za boljitak Hrvatske vojske i razvoj sveobuhvatnog sustava domovinske sigurnosti.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane te načelnika GS OSRH, u izaslanstvu MORH-a i OSRH bili su državni tajnici Tomislav Ivić i Zdravko Jakop, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH, general-pukovnik Drago Matanović te direktor Glavnog stožera OSRH, viceadmiral Robert Hranj.

 

Komentara 12

Avatar Urbani
Urbani
16:35 24.05.2019.

Od kad je izabrana Kolinda HV je deset puta jaci, moderniji vraceno mu dostojanstvo!! Vrhovnica i tu ima najvece zasluge kao i Krsticevic kojem zapovjeda. Mediji namjerno propustaju njezine uspjehe, pisu o njezinim haljinama, frizuri kad dobije posjete svjetskih mocnika,ika, kak bi je omalovazili . To medijima nece vratiti Josipovica ili Mesica na vlast , imala je bar 20 puta vise bilaterarnih sastanaka od njih dvojice u tri mandata , korisnih - posjete Gadafiju sj, Koreji, Bg, Sarajevu i Banjaluci njihov je politicki vrhunac i doseg.

DJ
djemsbremz
18:05 24.05.2019.

Gotovo svakim danom se obiljezava nekakav dan pale se svijece ,raznose vijenci i istrcavaju maratoni.Izgleda da je to jedini posao nasih politicara.Podsjeca na neka prosla vremena.

Avatar Urbani
Urbani
17:40 24.05.2019.

Nasa Kolinda gazi polako i sigurno u drugi mandat, opozicija nemocna, nesposobna, , ne zna i ne moze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije