Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupnja kuće

Predsjednica Povjerenstva: Pokrenuli smo proceduru o Kujundžiću

Nataša Novaković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
23.01.2020.
u 13:18

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković objasnila da je dužnosnik definitivno dužan pozajmicu staviti u karticu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa uputilo je slučaj Milana Kujundžića u redovnu proceduru, rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković u intervjuu za Media servis.

"U trenutku kad stupate na dužnost, ako ste kupili nekretninu te ili prethodne godine, stavit ćete ono što imate u ugovoru o kupoprodaji, odnosno procjenu koju imate od porezne uprave. Ako ste stan kupili prije osam godina, a stupate na dužnost osam godina nakon, onda ćete staviti onu vrijednost, odnosno okvirnu cijenu vaše nekretnine u trenutku kada stupate na dužnost", kazala je Novaković.

Nadalje, Novaković je objasnila da je dužnosnik definitivno dužan pozajmicu staviti u karticu

"To je određeni dug. Što se tiče osobe, administrativna provjera dopušta da se stavi fizička osoba kao takva, da ima obavezu prema fizičkoj osobi. Kada dođe do redovne dublje provjere kartice, ne samo administrativne, onda Povjerenstvo može tražiti i podatke o osobi, odnosno tko je ta osoba od koje je dužnosnik posudio novac", dodala je.

"Svake godine na kraju godine sve promjene dužnosnik mora uvesti u svoju imovinsku karticu pa tako i ako je otplatio kredit, jednostavno ga makne iz svoje imovinske kartice", kazala je Novaković.

Dodala je da bi bilo logično, nakon svih afera oko nekretnina i zemljišta, da dužnosnici više vode računa o popunjavanju kartice, ali  to i dalje ostaje problem. 
 

Komentara 12

Avatar southman
southman
13:29 23.01.2020.

Kujundžić je pogriješio što sve promijene nije i naveo u kartici. Da li je to dovoljno za smjenu ? Ili je ipak bitnije da li je što sporno od onoga što nije navedeno ?

VH
volim.hrvatsku
13:31 23.01.2020.

A sto bi bilo da je napisao da mu kuca vrijedi 100 mil. Kn .... Npr . moja kuca za mene vrijedi neprocjenjivo i boli me k... za stanje cijena na trzistu . Ako oni misle da njegova kuca vrijedi vise , neka mu ponude tu cijenu i kupe njegovu kucu ....

LJ
ljutko
14:55 23.01.2020.

'91 i '92 za 10 000 DM i još manje (tada je bila takva cijena) , mogao si kupiti vikendicu na otoku Krku, a sada te vikendice vrijede 200 000 i više eu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije