Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak na Pantovčaku

Predsjednica osniva radnu skupinu za izradu brenda Hrvatske

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
17.10.2018.
u 17:38

Htjela je iskoristiti poticaj svjetskog interesa i dojmova zbog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kako bi ukazala da je potrebno napraviti nacionalnu strategiju i brendirati Hrvatsku

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila je danas kako osniva radnu skupinu za izradu brenda Hrvatske. Ona je održala sastanak na Pantovčaku na temu "Identitet i marka Republike Hrvatske".

– Treba konačno početi upravljati brendom ili imidžem svoje države. Motivacija za inicijativu ovoga sastanka je višestruka. Kreira se negativna percepcija i dojam da u zemlji ništa ne valja. A kad se maknete iz zemlje vidite da stranci imaju puno bolju percepciju o Hrvatskoj nego što je imamo mi sami – rekla je, prenosi N1.

Htjela je iskoristiti poticaj svjetskog interesa i dojmova zbog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kako bi ukazala da je potrebno napraviti nacionalnu strategiju i brendirati Hrvatsku.

– Tijekom nedavnog boravka u SAD-u, u razgovorima s ljudima, nema onoga tko nije čuo za Hrvatsku ili ne zna gdje je Hrvatska. Nema osobe u SAD-u koja me nije prepoznala i komentirala kako je Hrvatska na SP-u osvojila srca – rekla je.

Kaže kako se treba kreirati vlastiti brend, a ne dopustiti drugima da ga kreiraju ili modificiraju.

– Razlozi današnjeg susreta jesu pokrenuti kampanju, inicirati okupljanje stručnjaka, sportaša, umjetnika, istaknutih ljudi i svih koji su zainteresirani i koji imaju iskustva i žele ih podijeliti i pridonijeti boljem shvaćanju i kreiranju brenda – rekla je Grabar-Kitarović.

Radnu skupinu vodit će Dubravka Sinčić Ćorić, redovita profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

>> Pogledajte kako je predsjednica slavila pobjedu vatrenih na SP-u u svlačionici

Komentara 29

TR
Trnoružica
18:16 17.10.2018.

Tipično idiotsko neradničko razmišljanje - sve je u brendiranju i marketingu... sama će lova curiti, sigurno - a tko će se prihvatiti lopate?

Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
17:48 17.10.2018.

Hrvatska zemlja uhljeba. Brendirajte je tako u tome je najbolja i najjača

MA
Malenkost
19:31 17.10.2018.

Hiperaktivna!, A Dr. vec gotov? s 5?! Zar nije bila osnovana i jedna radna skupina koja ce studirati GAUCK-Behörde u njemackoj i dati preporuke o Lustraciji u HR? Od Kondirelle same! Nista vise nismo culi. Clanovi tih radnih skupina grabe novac za sjednice gdje mlate praznu slamu. Meni se pari ki da je ona ne u menopauzi, vise u drugom pubertetu. Ajme svitu moj! A o Vukovaru i prosvjedu ni da zucne! Ajme!! ca san je se zasitio!Ajme!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije