Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlikovanje

Predsjednica odlikovala glavnog američkog generala u Europi

Kolinda - odlikovanje
Foto: Ured predsjednice
1/3
23.04.2019.
u 13:07

General zbora Curtisa M. Scaparrotti odlikovan je „Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“ za izniman doprinos u promicanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je zapovjednika NATO-vog Savezničkog zapovjedništva za operacije generala zbora Curtisa M. Scaparrottija „Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“ za izniman doprinos u promicanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednica Republike u razgovoru je istaknula kako se general zbora Scaparrotti tijekom svoje službe iskazao kao razborit i odan saveznik, ali i iskreni prijatelj Hrvatske.

Pod njegovim zapovijedanjem dodatno je učvršćen Savez, kao i strateško partnerstvo između Hrvatske i SAD-a, koje je jedan od temelja našeg obrambenog sustava.

Kolinda - odlikovanje
1/11

 

Komentara 6

DJ
DjD
15:27 23.04.2019.

Avioni nula bodova? A suradnja na nivou

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:41 23.04.2019.

Predsjednica je podigla ugled Hrvatske u svijetu barem za 40%, dva predhodnika nas samo sramotili. Odlikovali po sj. Koreji, Gadafija, Banja Luci i BG.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
20:30 23.04.2019.

Dakle, stvar je jasna. Malo meda Amerima oko usta i ide narudžba F16-ica, koju je ovaj general pripremio. Ne baš najnovije. Budžet nam je ograničen. Ali izvrsno očuvane od nacionalne garde savezne države Minnesote. Plenki, majstore, skidam ti kapu! Iskreno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije