Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joško Klisović:

'Predsjednica nije uspjela pokupiti niti mrvice za Hrvatsku, a kamoli ostvariti neke rezultate'

Joško Klisović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.11.2019.
u 15:00

Najbolja slika vanjske politike Kolinde Grabar Kitarović je slika ispred ograde Bijele kuće. Dok su premijeri Japana i Ujedinjenog Kraljevstva drugih država otprilike u to vrijeme bili u Bijeloj kući i razgovarali s novoizabranim predsjednikom Trumpom, naša predsjednica je zapela za ogradu - kazao je

Kolinda Grabar Kitarović jučer je pokazala da u pet godina nije naučila što su ovlasti predsjednice, kao ni da nema nijedan uspjeh kojim bi se mogla podičiti nego se vraćala u prošlost, ocijenio je SDP-ov Željko Jovanović koji se s kolegom Joškom Klisovićem osvrnuo na jučerašnje predstavljanje izbornog programa aktualne predsjednice. Aktualna predsjednica, naglasili su, Hrvatsku je javnost pokušala uvjeriti u svoju spremnost za pravednost, za više demokracije, za borbu protiv korupcije, no upravo u njenom mandatu Hrvatska je potonula na ljestvici indeksa percepcije korupcije.

- Nakon što je u mandatu Vlade Zorana Milanovića Hrvatska 2015. godine prvi put u povijesti izašla iz kruga korumpiranih zemalja, uz Grabar Kitarović, njenog premijera Plenkovića i HDZ, od 2016. do 2019. Hrvatska iz godine u godinu tone na ljestvici indeksa percepcije korupcije i nalazi se u krugu najkorumpiranijih zemalja. Uspjeh je njenog mandata u kojem je druženjem s, na primjer, osuđenim dilerom koji je kokainom plaćao prostitutke Bujancem ili bjeguncem od hrvatskog pravosuđa i članom udružene zločinačke skupine koja je koristila nogometni klub kao osobni bankomat za financiranje HDZ-ovih kampanja, Mamićem, dodatno srozala povjerenje i u hrvatsko pravosuđe i u instituciju predsjednika Republike.

Svoj krug promašenog mandata zatvorila je jučer kada su njenim lažnim obećanjima i demagogiji o borbi protiv korupcije iz prvih redova pljeskali optuženici i osuđenici za korupciju i kriminal poput zagrebačkog šampiona korupcije, gradonačelnika koji je svojim žetončićima uveo najgoru političku korupciju u Hrvatski sabor - naglasio je Jovanović kojega to ne čudi jer, tvrdi, ova učenica Ive Sanadera ipak potiče iz stranke koja se nalazi na optuženičkoj klupi zbog pljačke proračuna zbog čega su patile mirovine i plaće svih hrvatskih građana.

- Dobar je slogan 'Hrvatska zna', jer zna se da HDZ krade i da je zato jedina stranka koja se nalazi na optuženičkoj klupi. Ne odgovara joj promjena izbornog zakona koju SDP predlaže jer kako bi se spriječilo muljanje s glasačkim listićima jer, zna se, njena stranka vara i krade na biračkim mjestima, drugačije vjerojatno Grabar Kitarović ne može ni pobijediti. Prazne riječi bez sadržaja i djela s demagogijom u proteklih pet godina, s lažima i lažnim obećanjima obilježili su njen jučerašnji istup – ustvrdio je Jovanović.

Joško Klisović osvrnuo se na izjavu Kolinde Grabar Kitarović da je Hrvatsku izvukla iz regiona.

- Izvlači li se Hrvatska iz regiona poljupcima, osmjesima i cvijećem na mostu od Aleksandra Vučića ili izvlači iz regiona tako da se Vučića pozove u službeni posjet, usprkos protivljenju Vlade i da se s Vučićem potpisuju deklaracije kojima se Vlada suprotstavlja i koje nije htjela provesti - zapitao je Klisović dodavši da odnosi sa Srbijom nikada nisu bili gori. Inicijativa tri mora koju predsjednica forsira, nastavlja, Hrvatskoj nije ništa donijela.

- Predsjednica nije uspjela za stolom gdje su veliki ostvarivali svoje interese pokupiti niti mrvice za Hrvatsku, a kamoli ostvariti neke rezultate. Najbolja slika vanjske politike Kolinde Grabar Kitarović je slika ispred ograde Bijele kuće. Dok su premijeri Japana i Ujedinjenog Kraljevstva drugih država otprilike u to vrijeme bili u Bijeloj kući i razgovarali s novoizabranim predsjednikom Trumpom, naša predsjednica je zapela za ogradu. To je slika njenih pet konfuznih, nekoherentnih godina vanjske politike bez jasno definiranih ciljeva i interesa, ali i nekoordinirane s Vladom zbog čega smo imali dvije vanjske politike zbog čega je narušen naš međunarodni ugled i pozicija – zaključio je Klisović.
 

Komentara 38

JA
Jazo
15:25 12.11.2019.

E Klisoviću, kad ti već prozivaš neke predsjednike, sjeti se di je tvoj Josipović bio i kakav je "dojam" ostavio van granica lijepe naše,... Kolinda je stvorila imidž Hrvatskoj vani, ide na evente s najvećim svjetskim državnicima, prepoznatljiva je i van granica

AG
Agricola
15:14 12.11.2019.

Ajde ti Klisoviću nama reci zašto se tebi niti jedan susjed na Jelenovcu ne žali javiti kad te sretne na ulici? Valjda zato što si ti dobar?

CR
crocro
15:15 12.11.2019.

A kako bi gosp. Milanović mogao doći na oči gđe. Merkel. To bi za njega bio životni uspjeh. A tamo gdje je bila naša predsjednica i čiji je sve bila gost, gosp. Milanović može samo sanjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije