Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘virozu vukla danima’

Predsjednica nije prenoćila u bolnici, sutra se vraća u kampanju

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
01.12.2019.
u 17:45

HDZ-ova kandidatkinja preksutra će predati DIP-u potpise za kandidaturu, a u njezinu stožeru još ne otkrivaju njihov broj. Tvrde da si nisu zadali ciljanu brojku

Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je iz zdravstvenih razloga nakratko prekinula predsjedničku kampanju, u koju se vraća već sutra. Njezina odgoda posjeta Požeško-slavonskoj županiji izazvala je, međutim, popriličnu pozornost pa se tako u medijima danas pojavila informacija da je predsjednica noć sa subote na nedjelju provela u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, što je odmah demantirano i s Pantovčaka i iz predsjedničina izbornog stožera.

Nagli skok temperature

– Nema govora da je prenoćila u bolnici. Predsjednica je vukla virozu tri dana, u subotu je imala niz obveza, sudjelovala je i na klauzuri i obljetnici osnutka zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski. Poslijepodne joj je naglo počela rasti temperatura, zbog čega je uzela kratki predah kako bi se odmorila i danas već nastavlja s aktivnostima – uvjeravali su nas danas iz izvora bliskih Kolindi Grabar-Kitarović.

Za utorak je, pak, Grabar-Kitarović najavila predaju potpisa potpore svojoj kandidaturi. U Državno izborno povjerenstvo donijet će ih u podne, a u njezinu stožeru ne žele govoriti o broju potpisa koje su prikupili, kao ni o tome je li taj broj blizu 330.000, koliko je predala prije pet godina.

– Nismo se fokusirali na brojke niti govorili o bilo kakvim brojkama. Potrebnih 10.000 potpisa prikupili smo prvi dan, a cilj nam je dobiti ove izbore – kažu u stožeru HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.

Rok za predaju potpisa za predsjedničku kandidaturu istječe u utorak u ponoć, a posljednji je predaju najavio Ivan Pernar, koji će potpise donijeti u 22 sata.

DIP nakon toga ima 48 sati, dakle do četvrtka u ponoć, da utvrdi i objavi listu kandidata, čime i službeno kreće predsjednička kampanja.

Kolinda Grabar-Kitarović u kampanju će krenuti s rodnog Grobnika 24 sata prije isteka roka za objavu liste kandidata, no u njezinu stožeru ne opterećuju se time što je moguće da DIP do tada možda još neće objaviti listu kandidata i što službena kampanja u tom trenutku još možda i neće startati. Važno im je, kažu, da sve bude u skladu sa zakonom, a ako službena kampanja i krene dan poslije, Grabar Kitarović u nju će krenuti iz Dubrovnika, što i nije od presudne važnosti.

Službena kampanja

Tijekom narednih 12 dana održat će skupove u svim županijama, a posljednji izborni skup imat će u Vukovaru. U međuvremenu, HDZ-ova će kandidatkinja prikupljati novac za kampanju na četirima donatorskim večerama.

Prvu donatorsku večeru održat će u Splitu, prvoj destinaciji nakon Dubrovnika, a takve večere planira imati i Zagrebu, Rijeci i Osijeku. Uz ovako prikupljene donacije, kampanju će joj financirati i HDZ, čija je kandidatkinja, a kako smo već pisali, na izbornu promidžbu namjerava potrošiti maksimalni zakonom propisan iznos od osam milijuna kuna.

Komentara 30

BR
branimir03
19:07 01.12.2019.

alkohol???

SA
sargu123
19:32 01.12.2019.

Je li bila zadnjih dana s Mamićem?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:10 01.12.2019.

mozda je trudna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije