Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Predsjednica krati kampanju, Škoro u igri od nedjelje

Predsjednica Grabar Kitarović u pratnji supruga Jakova glasovala na EU izborima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
22.06.2019.
u 06:30

Predsjednica želi vidjeti tko su sve izazivači i što kasnije ući u polemiku s Milanovićem i Škorom

Nakon Zorana Milanovića, bivšeg premijera i šefa SDP-a, službeno će kandidaturu za predsjednika RH u nedjelju u 9 sati objaviti i glazbenik Miroslav Škoro. Učinit će to uživo preko internetskih kanala, što pokazuje da bi njegova kampanja mogla biti malo drukčija od dosadašnjih. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović prekjučer je pak na Facebooku najavila da će svoju kandidaturu objaviti nakon proslave Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza u Kninu jer u Knin želi doći kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

Premda se isprva u krugu predsjednice planiralo da kandidaturu objavi nakon Dana državnosti 25. lipnja, službena najava izborne utrke prolongirana je vjerojatno do rujna jer Kolinda Grabar-Kitarović želi skratiti kampanju, ali i pustiti da se pokažu svi njeni izazivači. Odgodom službene kandidature predsjednica produljuje i predah od polemike s Milanovićem i Škorom i ostalim kandidatima jer kao nedeklarirana kandidatkinja neće morati odgovarati na njihove eventualne političke ubode. Koliko god Kolinda Grabar-Kitarović htjela skratiti neslužbeni dio izborne kampanje, ona će zapravo kampanju voditi s pozicije predsjednice RH. Ulaskom Milanovića i Škore u predsjedničku utrku, ali i Mislava Kolakušića koji je osvojio mandat na euroizborima, izbori za predsjednika/cu u prosincu 2019. godine postaju jedni od najneizvjesnijih dosad. Glasovi će se posebno dijeliti na desnici jer će Kolinda Grabar-Kitarović biti kandidatkinja HDZ-a, dok bi se oko Škore trebala okupiti desnica koja je razočarana Plenkovićevim HDZ-om.

– Kandidat u čijoj ćemo kampanji aktivno sudjelovati ući će u drugi krug i postat će predsjednik Hrvatske. Strpite se još do nedjelje – rekao nam je jučer Hrvoje Zekanović iz Hrasta koji nije potvrdio da je riječ o Škori, ali iz svega proizlazi da je baš on taj kandidat.

Zekanović ističe kako su za Suvereniste, dio čije platforme je i Hrast, i K. Grabar-Kitarović i Milanović i Plenković potpuno jednaki političari koji zagovaraju jednake vrijednosti. U krugu premijera Plenkovića jučer su pak komentirali da predsjednica ima pravo sama odlučiti o tajmingu svoje kandidature te osporavaju da bi Škoro na bilo koji način mogao ugroziti njenu poziciju.

– Škoro je imao taj uzlazni skok kad se pojavio u prvoj anketi, nakon toga stagnira. Pročitana je priča da njegov uspjeh, a predsjedničin poraz priželjkuju neki koji su prije radili za predsjednicu. Ljudi to vide – komentirao je izvor iz kruga premijera Plenkovića. Škoro će na predsjedničke izbore kao nezavisni kandidat, no ne odbacuvje mogućnost podrške pojedinih stranaka ili koalicija. Mogućnost suradnje odbija jedino s ekstremnim opcijama, i lijevima i desnima. 

Komentara 12

Avatar VEVKA
VEVKA
07:48 22.06.2019.

Sve vas volim! ....Svi ste vi moji !........ Bit cemo Švicarska!!,,,..... Hrvatska ce biti najbogatija zemlja u Europi

DU
Deleted user
07:52 22.06.2019.

predsjednica je usred kampanje za mjesto u europskoj komisiji, lako za rvacke ovce...

SC
schwertransport
07:35 22.06.2019.

Ajde konacno ozbiljni izbori🤮

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije