Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Išao u vojsku

Predsjednica potvrdila: Jakov Kitarović odslužio je obavezni vojni rok

Jakov Kitarović i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
03.02.2017.
u 12:39

Predsjednica je to potvrdila u Dubrovniku, gdje prisustvuje obilježavanju blagdana svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika

Suprug predsjednice Republike Hrvatske Jakov Kitarović odslužio je obavezni vojni rok, potvrdila je Kolinda Grabar-Kitarović za N1.

Predsjednica je to potvrdila u Dubrovniku, gdje prisustvuje obilježavanju blagdana svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika.

Potvrda dolazi nakon što je objavljeno da premijer Andrej Plenković ni predsjednik Sabora Božo Petrov nisu odslužili vojni rok, i to zbog anemije, odnosno problema s vidom. Informacije su objavljene nakon prijedloga Vlade za povratak obveznog vojnog roka.

>> Plenković nije bio u vojsci zbog anemije, Petrov zbog kratkovidnosti

>> Treba li Hrvatskoj 'vojska za siromašne'?

Komentara 18

ŠO
Šokac1
13:43 03.02.2017.

Dakle, ovo je već bljutavo ! Razglabati o vojnom roku, tko ga je odslužio a tko ne (u ime tobožnje "demokracije") izvan je svake pameti. Ukratko: uvede li se obvezni vojni rok, bez obzira na trajanje, biti će zakonsko pravoo i zadaća svakoga hrvatskog državljana od određenoga godišta na dalje. Oko toga ne može i ne smije biti nikakvih "građanskih" naklapanja. Reda u državi mora biti !

ST
Starotopoljanin
13:09 03.02.2017.

i ja sam odsluzio vojni rok,ali u zlocinackoj J.N.A.nama su govorili da moramo biti spremni protiv neprijatelja,a tkoga su oni to smatrali za neprijatelja ,nego nas hrvate slovence bosance i kosovare.eto ti onda vojske u kojoj sam ja bio kud srece da u takvoj idiotariji nikada ni pristupio nisam,ali se moralo ina ce si dezerter.

BL
Blekpanther
13:00 03.02.2017.

Nazalost kao i ja morao sluziti onu Yugoslavensku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije