Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI SU CIJELI DAN ZAZIVALI

Predsjednica: Pomilovat ću Huanita! Kada podnese zahtjev, iskoristit ću svoje zakonsko pravo

Huanito
Foto: Pixsell
1/6
25.01.2019.
u 17:37

Luksetić je u studenom 2017. na Općinskom sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora, a tu je presudu potvrdio drugostupanjski sud

"Kad g. Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanjem, iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga!", objavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, je u studenom 2017. na Općinskom sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje marihuane, a tu je presudu potvrdio drugostupanjski sud pa je ona postala pravomoćna.

– Predsjednica RH upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića i smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja i spremna ga je pomilovati. Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik trebaju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici – priopćeno je pak iz Ureda predsjednice.

Prema informacijama riječkog suda predmet je na drugom stupnju prebačen na Županijski sud u Osijeku gdje je donesena drugostupanjska potvrđujuća presuda.

Sud je 2017. utvrdio da je 15 kilograma marihuane koliko je pronađeno u njegovoj kući vrlo velika količina koja znatno premašuje njegove potrebe za proizvodnju ulja za liječenje, odnosno ublažavanje simptoma multiple skleroze, te je dostatna za višegodišnju osobnu uporabu. Indijsku konoplju uzgajao je u dvorištu svoje kuće u Bregima, na obroncima Učke, a uhićen je i kazneno prijavljen u listopadu 2014.

Pravomoćna presuda šokirala je Huanita i njegovu majku, ali i javnost koja je preko društvenih mreža apelirala na predsjednicu da pomiluje Luksetića.

>> Hrvatski političari koji su se spominjali u seks-aferama

Komentara 108

DU
Deleted user
19:13 25.01.2019.

Podimo od pretpostavke da je sve sto nam serviraju mediji istinito tada ipak upada u oci nesrazmjerkazne za doticnog gospodina i sina generala Kruljca. Gdje to ima da jedan ociti diler bude osloboden,a jedan ocito 'kokosar' bude strogo kaznjen? Pa naravno:u Hrvatskoj.I Predsjednica niti da izgovori jednu rijec o tom slucaju! Ujedno,ukoliko je ovaj gospodin prenaglio mora snositi posljedice ukoliko bi svi trebali biti jednaki pred zakonom.Medutim,ocigledno nismo i Predsjednica ne cini nista kako bi potaknula pravednost za sve.Jasno,Ministar pravosuda odavno je dokazao da se to njega ne tice. Moguce pomilovanje ovom gospodinu,ali zatvor za generalova sina,to bi vec licilo vise na jednaku pravednost svih pred zakonom. Ovako sva ova prenemaganja nikamo ne vode.

US
UstaniAnte
19:44 25.01.2019.

Huanito je teško bolestan čovjek koji bi bez svog lijeka u zatvoru umro za 3 mjeseca, pošto su sa tom činjenicom upoznati i gospodari iz velike lože dali su nalog svojim slugama u hrvatskoj da spriječe mučeničku smrt Huanita a samim time da spriječe moguću revoluciju, jer dečkima iz velike lože je jedino bitno da "firma"stabilno posluje i da monopol njihove farmaceutske mafije ostane neuzdrman a ljekovita biljka marihuana i dalje kriminalizirana. Tako da je predsjednica posegnula za provjerenom boljševičkom metodom "pojavu osuditi a druga spasiti" a od sutra opet sve po starom.

ZV
Zvjerko
18:51 25.01.2019.

Da je predsjednici stalo do Huanita onda je njen ured mogao u tišini napisati pomilovanje i time završiti priču, a ne se ovako reklamirati u javnosti. Ova mi se sve više gadi. Najvažnija je samopromocija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije