Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar

Predsjednica je najpopularnija, no evo koliko je potpore izgubila u 5 mjeseci

Crobarometar
Foto: Dnevnik Nove TV
1/7
25.12.2018.
u 19:58

Kod HDZ-a redoslijed već godinu dana isti. Kolinda grabar Kitarović prva je s 90 posto potpore, Andrej Plenković s 83, a Milan Bandić s 67 posto.

U drugom dijelu redovnog mjesečnog istraživanja Crobarometar, Dnevnik Nove TV otkriva tko su, na kraju godine, najpopularniji a tko najnepopularniji političari te kako njihov rejting stoji među biračima četiri najveće stranke. 

Predsjednicu podupire većina, ali.. 

Predsjednicu Kolindu Grabar - Kitarović podupire 51 posto ispitanika, a ne podupire njih 42 posto. O njezinu radu nema stav 7 posto građana. Rad Predsjednice u prosincu 2013. podupiralo je 65 posto birača, njih 28 nije, a 7 posto nije znalo.

Tko su najpopularniji, a tko najnepopularniji političari? 

Predsjednica je i dalje najpopularnija i o njoj pozitivan dojam ima 61 posto ispitanika, dok negativan ima njih 33 posto. No, u 5 mjeseci izgubila je 5 postotnih poena potpore. Za usporedbu, njezin prethodnik Ivo Josipović u prosincu 2013 imao je potporu 74 posto ispitanika.

Ivan Vilibor Sinčić može računati na potporu 48 posto ispitanika, dok negativan dojam o njemu ima 41 posto ispitanika. 
Milan Bandić godinu završava s potporom 43 posto ispitanika, a negativan dojam o njemu ima njih 49 posto.
Božo Petrov u prosincu može računati na potporu 39 posto ispitanika, a negativan dojam o njemu ima 50 posto ispitanika.
Andrej Plenković uživa pozitivan dojam 38 posto ispitanika, a negativan dojam ima njih 56 posto. 

I na kraju, o Davoru Bernardiću pozitivan dojam ima 24 posto ispitanika, a negativan njih 60 posto. 

Crobarometar
1/7

Tko su najpopularniji političari u 4 vodeće stranke? 

Kod HDZ-a redoslijed već godinu dana isti. Kolinda grabar Kitarović prva je s 90 posto potpore, Andrej Plenković s 83, a Milan Bandić s 67 posto

Kod SDP-a ponovno vodi Anka Mrak Taritaš s 67 posto, potom Silvano Hrelja sa 60 posto, nakon njega slijedi Krešo Beljak s 54 posto potpore, a četvrto mjesto s jednakom potporom od 53 posto dijele Davor Bernardić i Mirando Mrsić.
Živi zid ima samo jednog lidera, Ivana Sinčića, s 92 posto potpore, potom je tu Predsjednica s 49 posto i Anka Mrak Taritaš sa 43 posto.

Kod MOSTA nema iznenađenja. Božo Petrov može računati na 77 posto ispitanika koji o njemu imaju pozitivan dojam. Potom slijedi Predsjednica sa 56 posto i na kraju Ivan Vilibor Sinčić s 42 posto.


 
Napomena: 

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 982 punoljetna građana. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Pogledajte video što iduće godine čeka Strijelce

Komentara 146

Avatar Toni Broo
Toni Broo
20:23 25.12.2018.

Kolindinu pobjedu može ugroziti jedino nekakav hrvatski Trupm odnosno poduzetnik desnog svjetonazora koji stvara nekakvu novu vrijednost, a takvih trenutno nema na viduku na političkoj sceni. Sve ovo ostalo što dolazi iz političkog spektra, pogotovo ljevičarskog je dno dna. Sveve neki populisti i prodavatelji demagogije poput živozidaša, Dalije Orešković i Kolakušića koji bi samo rušili i tražili selektivno krivce za određena stanja u društvu, a takve političke i mentalne "oktobarske revolucije" donose samo stagnaciju. Milanović kojeg mnogi s ljevice zazivaju je bio elementarna nepogoda i vladu koju je vodio je bila proglašena šestom najgorom u svijetu 2015. od svjetskog ekonomskog foruma dok je predsjednica Kolinda na Forbesovoj listi 100 najmoćnijh žena svijeta! Svi moćni državnici žele biti u njezinom društvu. Svijet Kolindu obožava kao i svaki normalni Hrvat. Dovoljno je pogledati video zapise na YouTube koje su stranci napravili o predsjednici Kolindi i koji imaju po četiri, pet milijuna pregleda. 95% pozitivni komentari ispod tih video zapisa o predsjednici koju svjetska javnost doživljava kao domoljubnu, pametnu i lijepu državnicu na čelu simpatične i ponosne države. Predsjednica Kolinda nas je pozitivno brendirala u svijetu i sad bi nama nekakva ujedinjena ljevica nametala političarsku nakazu Milanovića ili nekakve političarske otpadnike s ljevice? Nema šanse, uzalud se trude, Kolinda je avion u odnosu na one koji se trenutno nude.

DU
Deleted user
20:08 25.12.2018.

Drugovi su očajni... Uskoro Kolinda postaje njihova favoritkinja.

PI
Pierro12
20:30 25.12.2018.

Nema prave usporedbe. Zato sto i nismo imali uopce, od 2000. Godine pravog Predsjednika !! Prva i jedina PRAVA Predsjednica ! Ona dvojica, prava sramota i ruganje. Udbasi obojica, nisu znali ni beknuti strani jezik osim ruskog ! Sramota. I to su nasilu gurali tada mediji neukim i naivnim ljudima. S predsjednikom na kavicu, i onda onaj kao dirigent ?! Moz mislit ?! Koje dvije budale ! To samo u nas moze proci. Udbaska guja i lazov mesic. Znali samo gadafija i irackog diktatora,nesvrstane sirotinjske zemlje. Kad bi krenuli preko granice u Europu, oma bi se pogubili, u civilizaciji. Nebi znali ni autoputem voziti ili se negdje parkirati. Toliko su zaostali bili. Fuj. A nasa Kolinda je za njih kraljica. I bez konkurencije daleko. A protukandidat ?! Ma tko ? Koga imalo normalnog imaju partizani ?! Nikoga. Kolinda osvaja opet bez problema. Pa zena je radila u vrhu NATO-a !!!! Jedino je i ona mogla biti primljena iz sigurnosnih razloga. Pa pola ovih su udbaske obitelji, i NATO nije lud da takve izdajice ili spijune pusti ni u zgradu NATO-a. Zivjela nasa hrvatska kraljica i Prva Prava Predsjednica Hrvata Kolinda. Pozz od svih Hrvata iz Frankfurta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije