Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lončarević i Petener

Tko su novi savjetnici predsjednice? Pročitajte njihove životopise

Kolinda Grabar-Kitarović
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.03.2019.
u 13:27

Vladimir Lončarević postao je savjetnik za analitiku i unutarnju politiku, dok je Zrinko Petener imenovan savjetnikom za obranu i nacionalnu sigurnost

Predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović imenovala je Vladimira Lončarevića savjetnikom za analitiku i unutarnju politiku, dok je Zrinka Petenera imenovala savjetnikom za obranu i nacionalnu sigurnost.

"Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske te članka 4. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o imenovanju dr. sc. Vladimira Lončarevića savjetnikom Predsjednice Republike Hrvatske za analitiku i unutarnju politiku i Odluku o imenovanju dr. sc. Zrinka Petenera savjetnikom Predsjednice Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Novi savjetnik predsjednice Republike za analitiku i unutarnju politiku Vladimir Lončarević prethodno je dvadesetak godina radio u Uredu predsjednika, dok je novoimenovani savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener do sada obnašao dužnost tajnika u kabinetu za nacionalnu sigurnost i obranu. 

Esejist, publicist i književni teoretičar Vladimir Lončarević završio je studij kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Izvanredni je sveučilišni profesor u zvanju višeg znanstvenog suradnika te honorarno predaje na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Lončarević radi u Uredu predsjednika od 1999. godine, a ubuduće će zajedno s Mirjanom Hrgom obavljati posao bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića, koji je smijenjen krajem prošle godine.

Novi savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener dugo je radio u Ministarstvu obrane gdje je bio na čelu Odjela za multilateralne poslove i Odjela za NATO i Europsku uniju u Upravi za obrambenu politiku. Prije toga je obnašao visoke dužnosti u Vojno-sigurnosnoj obavještajnoj agenciji

Diplomirao je na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu, a doktorirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu,

Petener dolazi na mjesto bivšeg savjetnika predsjednice Vlade Galića koji je prošle godine, zbog afere SMS, podnio ostavku iz moralnih i etičkih razloga.

Video: Pogledajte haljinu predsjednice na Karnevalskom balu u kojoj je plijenila pozornost

Komentara 26

Avatar Becarina
Becarina
12:33 04.03.2019.

Simpaticna ekipa, bolja od stare!

TT
tTony
16:32 04.03.2019.

Ciscenje ce pocet u novom mandatu u to budite sigurni ne triba sumnjat u njen suverenitet .

Avatar Becarina
Becarina
12:35 04.03.2019.

Drugi mandat siguran, usprkos komsijama i krivoj desnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije