Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

Predsjednica i dalje najpopularnija političarka, ali s manjom podrškom

Cribarometar
Foto: Nova TV
1/5
25.08.2019.
u 19:48

Drugo je mjesto pripalo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću čiji rad odobrava 35 % ispitanika, a ne podupire 54%.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je potporu većine građana. Ovo je najlošiji rejting predsjednice, a brojčano njezin rad odobrava 37% ispitanika, dok ne odobrava 52%. 

Unatoč svemu predsjednica je i dalje nalazi na prvom mjestu na listi  popularnih političara, ali po prvi put nema većinu građana koji o njoj misle pozitivno. Pozitivan dojam ima 49% građana, a negativan 41%, prenosi Dnevnik Nove TV.

Drugo je mjesto pripalo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću čiji rad odobrava 35 % ispitanika, a ne podupire 54%.

Mislav Kolakušić na kraju kolovoza može računati na podršku od 31% ispitanih, dok njegov rad ne odobrava 33% građana.

Božo Petrov se lagano 'oporavio' pa sada uživa potporu kod 35% ispitanika, ali i dalje 48% njih ne odobrava njegov rad.

Andrej Plenković i Davor Bernardić također su se 'oporavili'. Na sadašnjeg premijera pozitivno gleda 34% građana, dok negativnu percepciju ima njih 55%. Slično stoji i Bernardić kojeg podupire 30% ispitanih, a ne odobrava njih 50%.

Kod HDZ-ovih birača najpopularnija je Predsjednica koja uživa potporu od 85% birača te stranke. Među HDZ-ovim biračima Andrej Plenković ima potporu od 79%, a treći je na listi Milan Bandić s potporom od 58 %.

Kod SDP-ovih birača na prvo se mjesto vratila Anka Mrak Taritaš s potporom od 74%, a tu je i Davor Bernardić s potporom od 69% te na kraju Mirando Mrsić sa 60%.

Komentara 49

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
23:23 25.08.2019.

Tko bi spominjao Milanovica da nije zeta Skore i "kisele turbodesnice , niko!

PU
paul-umpe
20:30 25.08.2019.

Halo Petrov Bero.Tko su ti luzeri.Kako cu vam se slatko nasmijat nakon izbora

RI
rimac444
21:29 25.08.2019.

Predsjednica je na ponos svog naroda, svakim svojim činom se trudi za dobrobit svog naroda, za razliku od njezinih predšasnika izdajnika i kriminalaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije