Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odabrani stipendisti humanitarne akcije 'Igraj srcem'

Predsjednica Grabar-Kitarović uručila stipendije studentima s invaliditetom

06.12.2018.
u 13:11

Organizator akcije 'Igraj srcem' na ovaj način želi otvoriti vrata brojnim poslovnim subjektima kako bi izravno pomagali studentima s invaliditetom potičući pritom gospodarstvenike na izravno uključenje u rješavanje problema

U humanitarnoj akciji 'Igraj srcem' održanoj početkom rujna u sklopu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion u Žrnovnici pored Senja uspješno su prikupljena sredstva za pomoć specifičnoj društvenoj skupini – studentima s invaliditetom. Održana akcija rezultirala je prikupljanjem sredstava za ukupno 20 jednogodišnjih stipendija koje je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović, pod čijim visokim pokroviteljstvom je akcija i održana, osobno uručila na svečanom prijemu održanom u Uredu Predsjednice.

„Veliko mi je zadovoljstvo i ove godine podijeliti stipendije sudionicima humanitarne akcije 'Igraj srcem' koja je pokrenuta sa željom da se potaknu pozitivne promjene i snažnija pomoć mladima s invaliditetom i posebnim potrebama.

Jučer je obilježen Međunarodni dana osoba s invaliditetom i bila je to prigoda razmisliti koliko svatko od nas može pridonijeti jačanju svijesti kako su svačiji život i zdravlje krhki, ali isto tako koliko čovjek snagom volje može pomaknuti vlastite granice. Svatko tko u sebi ima tu snagu iskreno nas može nadahnuti i podsjetiti kako prije svega snaga svakog čovjeka leži u umu i u srcu. Upravo je stoga i ova akcija nazvana IGRAJ SRCEM jer kako smo vidjeli od naših sportaša na nedavnim natjecanjima, timovi i pojedinci koji ne slove za favorite, mogu napredovati, pobjeđivati i osvajati medalje, jer ih srčanost i vjera u vlastite sposobnosti vode do cilja.

Zahvaljujem stoga organizatorima ove akcije jer su pokrenuli humanost u mnogima kako bismo zajedno pomogli studentima s invaliditetom. Osiguranjem potrebnih sredstava pomažemo mladima kako bi ostvarili obrazovanje koje će im pomoći na putu osamostaljenja. Svijet mijenjaju hrabri i odlučni. To ne ovisi o tjelesnim predispozicijama, već o njima samima. Uvjerena sam kako ćete vi, dobitnici stipendija, prepoznati ovu priliku, iskoristiti je na najbolji mogući način te pomoći sebi, a pri tome cijeniti one koji su vam na tom putu pomogli. Nadam se kako ćete i sami jednoga dana biti u prigodi pomoći drugima i tako nastaviti ovu igru ljudi velikog srca. Želim vam svima ustrajnosti da s ovom akcijom nastavite i dalje pomagati mladim ljudima kojima, kao i svima vama i vašim obiteljima, 2 želim čestit Božić i svako dobro u novoj godini“, istaknula je predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović.

Uvjete za stipendiranje u akademskoj godini 2018. – 2019. zadovoljili su sljedeći studenti: Anita Blažeković, Marija Magdalena Budimir, Eliza Fućak, Dominik Kelava, Marin Kos, Damir Koštić, Kristina Krsnik, Valentina Marciuš, Domagoj Lovro Miličević, Leo Moguš, Elena Mrkonja, Dora Parmač, Karla Pilat, Ivona Poljak, Ena Ranogajec, Zvonimir Stanečić, Antonela Suton, Kristina Šalov Tadić, Tony Ševerdija, Ivica Tomeković. „

Zahvaljujući stipendiji naučila sam kako raspolagati i upravljati novcem budući da sam započela samostalan život i za svaku odluku sam sama odgovorna. Završila sam treću godinu preddiplomskog stručnog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na što sam jako ponosna, a u čemu mi je stipendija uvelike pomogla kako bi nabavila potrebne skripte i knjige prilagođene nama, osobama s posebnim potrebama stoga hvala svima onima koji su izdvojili svoje vrijeme kako bi prikupili sredstva za naše stipendiranje“, izjavila je stipendistica Anita Blažeković.

Razumijevanjem specifičnih potreba ove društvene skupine osnažuje se solidarnost ali i vjera kako se ovakvim i sličnim humanitarnim akcijama mogu potaknuti pozitivne promjene za opće dobro te sudjelovati u izgradnji društva znanja, društva produktivnih i visokoobrazovanih pojedinaca.

Organizator akcije 'Igraj srcem' na ovaj način želi otvoriti vrata brojnim poslovnim subjektima kako bi izravno pomagali studentima s invaliditetom potičući pritom gospodarstvenike na izravno uključenje u rješavanje problema s kojim se susreću dok su u prve četiri godine koliko se akcija održava prikupljena sredstva za čak 70 stipendija.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:59 06.12.2018.

Koji naporan posao je obavila...

DU
Deleted user
13:39 06.12.2018.

kgk toliko putuje sve posvud da ponekad susretne samu sebe.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije