Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija 'Igraj srcem'

Predsjednica Grabar-Kitarović studentima s invaliditetom uručila stipendije

Igraj srcem
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
15.02.2016.
u 15:38

Prikupljena sredstva u akciju održanoj pod visokim pokroviteljstva Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović dodijeljena stipendistima

Na svečanom prijemu u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske 10. veljače, Kolinda Grabar-Kitarović zajedno s predsjednikom Uprave Oryx Grupe Ivanom Zubakom uručila je stipendije studentima s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi i studentima s invaliditetom s područja Republike Hrvatske koji su zadovoljili kriterije javnog Natječaja te time ostvarili pravo na jednogodišnje stipendije u sklopu humanitarne akcije 'Igraj srcem'.

Naša je dužnost promicati i stvarati društvo koje cijeni i uvažava različitosti, ali i u svakoj osobi, svakome od nas otkrivati jedinstvene vrijednosti“, istaknula je Grabar-Kitarović. Samo takvim ulaganjem u obrazovanje naših mladih možemo dugoročno očekivati razvitak našeg gospodarstva i prosperitet naše zemlje.

Peteročlano povjerenstvo odabralo je ukupno 10 studenata za stipendije u sklopu akcije osmišljene po načelima društveno odgovornog poslovanja i pokrenute na inicijativu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion kojega su podržale i prepoznale brojne domaće tvrtke: generalni pokrovitelj Oryx Grupa, sponzori M SAN Grupa, Žito grupa, Volkswagen i Večernji list kao medijski pokrovitelj čijom sinergijom su stvoreni preduvjeti za kreiranje pozitivnih promjena. Budući da je u zadnje vrijeme sve izraženija tendencija da se visoko obrazovanje plaća, glavna ideja organizatora bila je stvoriti platformu putem koje će se moći izravno pomagati ovoj ranjivoj društvenoj skupini. Uvjete za stipendiranje u akademskoj godini 2015. – 2016. zadovoljili su sljedeći studenti: Kristina Šalov-Tadić, Leo Moguš, Marija Šut, Martina Žerovnik, Dolores Marin, Matea Petričević, Domagoj Lovro Milićević, Katarina Pospišil, Ena Ranogajec, Tena Žužić.

Realizacija akcije 'Igraj srcem' pod geslom 'Sudjelovati znači pomagati' započela je 28. srpnja 2015. održavanjem adventure golf turnira u poslovno-turističkom kompleksu Veladrion na kojemu je osobno sudjelovala i predsjednica Grabar-Kitarović pod čijim se visokim pokroviteljstvom akcija i održala.

Primarna svrha akcije 'Igraj srcem' osnaživanje je zajedništva, solidarnosti i vjere da zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje, ponajviše za najranjivije društvene skupine gradeći društvo jednakih mogućnosti. Upravo i zbog te činjenice inicijator akcije odlučio je uložiti dodatne napore kako bi pronašao adekvatnu društvenu skupinu kojoj je pomoć zaista potrebna što za posljedicu ima senzibiliziranja poslovnoga svijeta ali i šire javnosti o problemima i potrebama studenata s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi. Sa željom da akcija zaživi i poprimi tradicionalni karakter uz poticanje kulture humanitarnog djelovanja među poslovnim subjektima, s mogućnošću izravnog uključenja u rješavanje problema s kojima se susreću studenti s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi, namjera je inicijatora da se prikupljanje sredstava za stipendiranje organizira dvaput godišnje.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije