Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URSULA von der Leyen

Predsjednica Europske komisije: Čula sam se s Plenkovićem, stojimo uz Hrvatsku

Ursula von der Leyen
POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
29.12.2020.
u 15:01

Potres u utorak dogodio se 24 sata nakon nešto slabijeg potresa s epicentrom kod Petrinje, 50-tak kilometara od Zagreba.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je u utorak da je EU uz Hrvatsku nakon novog razornog potresa i da je zatražila od povjerenika za krizne situacije Janeza Lenarčiča da što prije otputuje u Hrvatsku. 

VIDEO: Srušene kuće u Petrinji nakon potresa

Snažan potres jakosti 6,2 stupnja pogodio je oko podneva središnji dio Hrvatske, izazvavši veliku štetu u Petrinji, Sisku, Zagrebu i drugim mjestima. Bio je toliko jak da se osjetio i u susjednim zemljama. 

"Još jedan razoran potres u Hrvatskoj, drugi u protekla dva dana. Ponovno sam razgovorala s premijerom Andrejem Plenkovićem. Spremni smo pomći. Zatražila sam od Janeza Lenarčiča da otputuje u Hrvatsku čim to situacija dopusti. Stojimo uz Hrvatsku", rekla je von der Leyen na Twitteru.

Ursula von der Leyen
1/15

Potres u utorak dogodio se 24 sata nakon nešto slabijeg potresa s epicentrom kod Petrinje, 50-tak kilometara od Zagreba.

Komentara 9

Avatar mofo
mofo
15:25 29.12.2020.

Auu stajat ce uz nas, kud li nam srece!

KU
Kultura
15:26 29.12.2020.

Salji stara lovu

ZB
Zoki-Bijela
15:17 29.12.2020.

Sta kaze Penelopea na ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije