Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNICA:

Ratni zločini su osobna odgovornost

Predsjednica Grabar-Kitarović na svečanoj sjednici povodom Dana županije
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/7
09.11.2018.
u 16:03

Kazala je kako je učinjeno mnogo kad je riječ o napretku, ali i da je budućnost ugrožena demografskom depopulacijom.

Ratni zločini ne zastarijevaju i oni se moraju istražiti i procesuirati kako bi se pomoglo ljudima da se lakše nose s prošlosti. Odgovornost za ratne zločine je osobna, a ničija osobna odgovornost ne smije biti razlog za kolektivnu stigmatizaciju, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je nazočila svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije u Iloku, održanoj povodom Dana županije i 25 godina od ustrojavanja županije

Kazala je kako je učinjeno mnogo kad je riječ o napretku, ali i da je budućnost ugrožena demografskom depopulacijom. Istaknula je kako je Hrvatska u samo nekoliko godina izgubila najmanje dvadeset puta više ljudi nego u Domovinskom ratu. Predsjednica je pozdravila najavljene izmjene Zakona o državljanstvu.

– Te mjere uvelike će olakšati stjecanje državljanstva potomcima hrvatskih iseljenika koji pokazuju veliku želju za životom u Hrvatskoj. Nužno je razraditi i uvjete useljavanja iz drugih država, rekla je Grabar-Kitarović. Svečanoj Skupštini nazočila je i ministrica Gabrijela Žalac koja je rekla da je najveća kočnica razvoju Slavonije bila podjela na statističke regije

>> Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

Komentara 45

DI
Diesel
16:37 09.11.2018.

Nije valjda, nemoj j.....

DU
Deleted user
16:34 09.11.2018.

njezina stranka je daleko gora od rata...

IB
iva.begovic
16:22 09.11.2018.

Trla baba lan da joj prođe dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije