Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gari Cappelli

Predsjedanje Vijećem EU iskoristiti za dodatnu promociju

Gari Cappelli
18.12.2019.
u 15:03

Sastanak ministra turizma s direktorima predstavništva HTZ-a

Ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli zajedno s direktorom glavnog ureda HTZ-a Kristjanom Staničićem okupio je direktore stranih predstavništava Hrvatske turističke zajednice kako bi na koncu godine prokomentirali učinjeno u 2019. godini te planovima za 2020. godinu.

Zaključeno je kako se unatoč negativnim napisima i izazovima turističke 2019., pokazalo kako je turistička potražnja za našom zemljom stabilna u trendu rasta te da je Hrvatska svojom turističkom ponudom konkurentna na globalnom turističkom tržištu. Istaknuto je još jednom kako je dva mjeseca ranije ostvaren cjelokupni prošlogodišnji turistički promet, prvi put pritom premašivši brojku od 20 milijuna turističkih dolazaka te preko 108 milijuna noćenja s ukupnim rastom od pet posto u dolascima i tri posto u ostvarenim noćenjima.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je važnost 2020. godine za zemlju, budući da Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije što se može iskoristiti za dodatnu promociju.

Predsjedanje je povijesni trenutak za našu zemlju i njime ćemo ojačati utjecaj i položaj Hrvatske u Europi i u svijetu. Bit će to i posebna prigoda za dodatnom promocijom naše zemlje, a osim toga, od listopada ćemo se predstavljati na svjetskoj izložbi EXPO u Dubaiju, dok će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture“, rekao je ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli koji je pritom istaknuo brojne poteze Vlade Andreja Plenkovića kako bi hrvatski turizam ostao konkurentan u tržišnoj utakmici. Posebno je naglasio posljednje usvojenu Odluku o tzv. Cro kartici.

U mandatu naše Vlade posebno smo stavili naglasak na razvoj odgovornog i održivog turizma, s posebnim naglaskom na ravnomjerni razvoj i razvoj kontinenta. U tom smislu, provest ćemo i Tjedan odmora vrijedan, danas smo na Vladi usvojili Odluku o uvođenju mjere za poticanje potrošnje što nas uz smanjenje PDV-a i uređenje cjelokupnog zakonodavnog okvira čini izuzetno zadovoljnima jer smo donijeli najvažnije odluke koje nitko ranije nije imao hrabrosti donijeti“, zaključio je ministar Cappelli.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije