Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI MINISTAR

Matić potvrdio da je snimka iz Bujice autentična, ali se ne želi ispričati

Predrag Matić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
18.02.2016.
u 09:14

Treba se ispričati onaj koji je to zloupotrijebio, rekao je Matić

Nije točno da Most predlaže ukidanje Ministarstva branitelja, rekao je Miro Bulj iz Mosta u sinoćnjoj emisiji Otvoreno na HTV-u. Most smatra da treba racionalizirati troškove, decentralizirati sredstva i ljudske resurse, ali ne ukinuti ministarstvo, rekao je Bulj.  

Stjepan Adamić iz HDZ-a rekao je da je stav njegove stranke jasan – branitelji zaslužuju svoje posebno ministarstvo i oni su temelj društva. I bivši ministar Predrag Matić rekao je da Ministarstvo branitelja treba ostati, kao i Franko Vidović iz SDP-a. Josip Klemm rekao je da su branitelji i udruge jasno rekle "ne" ukidanju Ministarstva.  

– Šator će ostati dok se ne riješe određene kratkoročne stvari koje se mogu riješiti odlukom premijera – rekao je također Klemm.  

U Otvorenom je također prenesena audiosnimka iz emisije Bujica Velimira Bujanca s kolegija u Ministarstvu branitelja za Matićeva mandata na kojoj se govorilo o uskrati prava pripadnicima HVO-a i na kojoj Matić psuje i navodno se sprda s braniteljima. Matić je potvrdio da je snimka autentična, ali je rekao da se ne treba ispričati za svoje izjave za koje je rekao da su izvučene iz konteksta.

– Treba se ispričati onaj koji je to zloupotrijebio, koji to uzima – rekao je Matić. Pojasnio da se govorilo o tome da će se invalidi i umirovljeni pripadnici HVO-a morati u nekom trenutku vratiti pod nadležnost BiH, ali je Matić rekao da je, kako bi ih zaštitio, rekao da će to biti kad BiH uđe u Europsku uniju.

>> Ministar Buljević protiv spajanja Ministarstva branitelja i MORH-a

>> Klemm: Nije to tajni sastanak, nismo sekta. Matić: 'Politiko, što si nam napravila'

Komentara 163

UR
Urar
09:36 18.02.2016.

kakav ološ..a naročito onaj mali, kržljavi slinavac glavašević. Takvo ponašanje , na sastanku....

Avatar ČEPlN
ČEPlN
09:35 18.02.2016.

Slijed nove snimke. Bojan na snimci zvuci poprilicno maloumno. Izbacen je dio gdje prebacuju i spricaju po mrtvima. Strava! Maticu idem sad na Youtube potrazit cu: "kotromanovic matic" kraj pjesme je jako zanimljiv : " od vinkovci do pakraca nema vise pravoslavca"

CR
CROLINDA
09:37 18.02.2016.

Ivica Marijačić - portal H K V : " Matić tu priznaje da je u službi Josipovića i Milanovića i da im se ne želi zamjeriti, zatim da svaki put na sjednice vlade nosi desetak žutih papirića s intervencijama premama drugim ministrima kolegama, a to je, priznaje i sam, nezakonito i gore od onoga zbog čega je smijenjena Mirela Holy. Zatim, osvetnički govori o pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane, da im ne će udovoljiti njihovim traženjima jer ionako ne glasuju za SDP, odnosno udovoljit će im kada Bosna i Hercegovina uđe u EU, a to će, ponavlja slavodobitno Matić na tome sastanku, biti – nikada. Ljudi, dakle, svašta blebeću na zatvorenim sastancima, ali sve to manje-više i znamo pa nas i ne mora previše iznenaditi, osobito ne u pogledu Predraga Matića, čovjeka koji permanentno laže o sebi zadnjih dvadesetak i nešto godina dodvoravajući se svim vlastodršcima ne bi li što više naplatio svoju jednomjesečnu obranu zemlje na koju je bio mobiliziran. No ono što je najsablažnjivije u cijeloj toj snimci jest luđački, upravo sadistički smijeh Bojana Glavaševića. Dok Matić, Vesna Nađ i Ivan Grujić govore o mrtvima, masovnim jamama i pokopima, Bojan Glavašević, dobro se čuje na snimci, u početku se tiho smijulji, jedva suzdržavajući se, zatim sve glasnije i na kraju posve opušteno kroz smijeh podrugljivo za pronađene mrtve hrvatske branitelje teatralno poručuje da su pošpricani, zatim pripadnike HVO-a, rugajući se, pozdravlja „Zdravo, Busovača“, „nemre“ itd. "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije