Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Matić

'Lako je moguće da predsjednica zatraži i moju ostavku'

Predrag Matić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
26.02.2015.
u 12:01

Ne zna hoće li predsjednica pokušati uvjeriti branitelje da odustanu od prosvjeda i vrate se kućama

Ministar branitelja Predrag Matić zamjerio je predsjednici Kolindi Grabar Kitarović što se stalno nalazi s braniteljima, a još niti jednom nije njega kao resornog ministra pitala jesu li uistinu dirana prava branitelja.

Osvrnuo se i na predsjedničin današnji sastanak s prosvjednicima iz Savske 66.

– To je, mislim, četvrti ili peti put da se predsjednica sastaje s prosvjednicima, a još uvijek se nije sjetila da postoji legalni, zakonito izabrani ministar hrvatskih branitelja. I bilo bi mi drago da i mene pozovu, da iznesem sve, da čuju drugu stranu priče, dakle potpuno argumentirano. Spreman sam i pred medijima iznijeti sve što se tiče prosvjeda branitelja i da konačno utvrdimo je li to politički uvjetovan prosvjed ili stvaran. Još jednom mogu reći da nikakva prava branitelja nisu dirana niti će biti dirana. Dostojanstvo branitelja i dignitet se ne mogu zaštititi zakonom. Dostojanstvo se stječe ponašanjem i vladanjem na ulici i u društvu, to se vjerojatno samo u Sjevernoj Koreji može propisati – kaže Matić koji smatra da je vrlo lako moguće da predsjednica zatraži njegovu ostavku, jednako kao što je tražila ostavku premijera.

Ne zna hoće li predsjednica pokušati uvjeriti branitelje da odustanu od prosvjeda i vrate se kućama. – To trebate pitati predsjednicu. Bilo bi lijepo, bilo bi zakonito, ali isto tako i ne mora pozvati resornog ministra da joj pojasni u čemu je problem ako je to zanima – tvrdi Matić. Na pitanje je li spreman na suradnju s predsjednicom, odgovara da poštuje institucije države, ako i instituciju predsjednice.

– Nažalost, u suprotnom smjeru to do sada nije pokazano, ali mandat je tek počeo i imamo vremena – primijetio je ministar. Nije mu drago ni što se već sastala s ministrom obrane Antom Kotromanovićem, a s njime još ne.

– Naravno da mi je žao, trpim, kako branitelji broje 130 dana prosvjeda i ja trpim sve te dane i vjerojatno ću trpjeti još do sljedećih parlamentarnih izbora, a zašto me nije pozvala, to trebate pitati nju – zaključio je ministar Predrag Fred Matić.

>> Glogoški: Predsjednica nas nije pozvala na prekid prosvjeda

Komentara 127

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
12:17 26.02.2015.

matiću nikoga ne zanimaš, niti toliko da zatraže tvoju ostavku. uživaj još ta 2-3 mjeseca do izbora jer nakon toga ti i partija silazite s vlasti bar na 3 mandata, tj. na jedno 12 godina! pa, pa...

GL
gladiatus61
12:08 26.02.2015.

stvarno imaš obraz ko đon..

GU
General_U
12:12 26.02.2015.

opet matić kao nešto važan nebitan si fred drži tu fotelju uskoro letiš pa je ponesi doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije