Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDRAG MATIĆ:

SDP-ovac o 'Za dom spremni': 'Moj glas za skidanje ploče neće dobiti'

Predrag Matić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.06.2017.
u 16:29

Dodao je kako se to protivi njegovom svjetonazoru

Predrag Matić, bivši SDP-ov ministar branitelja, najavio je da neće dati svoj glas za skidanje ploče HOS-a u Jasenovcu, piše dnevnik.hr.

- Ja sam branitelj, po vokaciji antifašista i sigurno sam protiv ustaštva i fašizma u Hrvatskoj, koji je bio prije 70 godina, ali moj glas za skidanje ploče neće dobiti. Ovo pitanje treba uputiti gospodinu Pupovcu, SDSS-u i, naravno, "hrvatskoj nepotrebnoj stranci" koja se priključila HDZ-u, da vidimo kako će oni reagirati, rekao je Matić.

Dodao je kako se to protivi njegovom svjetonazoru, ali da neće glasovati za skidanje ploče jer on nije taj koji bi to trebai.

- Dakle, ja glasam za neskidanje jer oni koji bi je trebali skinuti to ne žele. Zašto bih onda ja to, kao branitelj, želio? Protivi se mojim svjetonazorima, ali moj glas za skidanje ploče neće dobiti", zaključio je Matić, dodajući da će više o tome elaborirati u Saboru.

Komentara 86

PR
prajdali100
17:16 23.06.2017.

Matic je izgleda izgubljen u vremenu i prostoru.

SN
Samo naprijed
16:51 23.06.2017.

Tko to Matića gura u hrvatskim medijima? SDP? Crveni mediji? Matić sam? Dosta nam je takvih padobranaca.

NE
Neonacionalist
17:11 23.06.2017.

Siniša Glašavić je izjavio da nije bilo HOS-a da bi Vukovar pao barem mjesec dana ranije , naprosto je zapanjujuće koliko je jedna mala ali izuzetno motivirana satnija HOS-a u Vukovaru sastavljena od 50-setak ljudi od kojih su polovica poginula u borbama za grad učinila za obranu našeg Vukovara , što bi tek bilo da ih je recimo bilo 500 tako srčanih i hrabrih , ja osobno vjerujem da onda unatoč svoj nadmoči neprijatelja Vukovar nikada ne bi ni pao a ako bi i pao odnjeli bi oni sa sobom barem još nekoliko stotina četnika u grob . Da nisu nigdje drugdje ratovali a ratovali su na svim bojišnicama od Vukovara do Dubrovnika i uvijek tamo gdje je bilo najteže sa geslom "prvi u napadu zadnji u povlačenju " , samo za ono što su napravili za obranu Vukovara HOS je iskupiopozdrav ZDS kojeg su nosili na ramenima za sva vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije