Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekompletan no

Predomislio se: Rukavina ne želi biti član NO Jadrana

jadran
Anton Ficko/VLM
29.03.2010.
u 21:05

Rukavina je rekao kako će i nadalje raditi na iznalaženju načina da najveći crikvenički gospodarski subjekt i gubitaš s neprekidno blokiranim žiroračunom 15 godina napokon dođe u fazu privatizacije.

CRIKVENICA - Iako je na redovnoj glavnoj skupštini dioničara 17. prosinca prošle godine izabran za člana Nadzornog odbora crikveničkog Jadrana, gradonačelnik Crikvenice i predsjednik tamošnjeg HDZ-a Damir Rukavina nikada nije preuzeo tu dužnost, jer se - predomislio!

Na naš upit zašto nije zauzeo svoje mjesto u NO-u rekao je da je to stoga što je prezauzet drugim obvezama. Dodao je i kako će bez obzira na to s mjesta gradonačelnika i nadalje raditi na iznalaženju načina da najveći crikvenički gospodarski subjekt i gubitaš s neprekidno blokiranim žiroračunom 15 godina napokon dođe u fazu privatizacije.

- Umjesto Rukavine za popunu upražnjenog mjesta u NO-u predložena je pročelnica Upravnog odjela za financije u Gradskoj upravi Snježana Sikirić, rekao nam je predsjednik NO-a Dragan Magaš. Kada će se to dogoditi neizvjesno je budući da nije na pomolu skupština dioničara na kojoj je to jedino moguće.

Zanimljivo je da sadašnji NO koji je izabran na skupštini 18. kolovoza 2008. godine još nikada nije ni počeo raditi u skladu sa zakonom o trgovačkim društvima i statutom Jadrana u neparnom broju. Naime, prva koja je odustala bila je Vinka Cetinski, a onda je njenim putem otišao i D. Rukavina.

Preostali članovi NO-a su Boro Dropulić, Fedor Dorčić i predstavnik radnika Tihomir Antonić. Pritom je B. Dropulić upao u posljednji trenutak na samoj skupštini, dok je prije njega bio predložen Nedjeljko Pinezić. Izborom tog NO-a opozvan je bivši sastav kojim je predsjedao tadašnji predsjednik crikveničkog HDZ-a Vladimir Parašćak, a u njemu su još bili i Vladimir Domijan, Lidija Kovačić i Vlatka Vedriš. Taj sastav je pak 23. siječnja 2005. godine naslijedio NO kojim je predsjedala sada ponovo predložena S. Sikirić ! U sastavu tog NO-a bili su Robert Pende, Zvonko Buškulić, Josipa Prša i predstavnik radnika Ivica Jurčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije