Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Šostar:

'Bio u gradu i vidio sam kako se mladi ponašaju, duboko sam nesretan'

Zagreb: Zvonimir Šostar održao konferenciju za medije o trenutnom epidemiološkom stanju u gradu
Tomislav Miletic/PIXSELL
10.10.2020.
u 19:46

Bojim se da ćemo sutra opet srušiti ovaj neslavni rekord. Brojka je zabrinjavajuća, daleko od toga da nije, duboko sam nesretan, kaže dr. Zvonimir Šostar

U posljednja tri dana u Zagrebu je 486 novih slučajeva zaraze, a samo danas je bilo 199 oboljelih.

– Vrlo zabrinjavajući podaci za Zagreb koji se, do sada, dosta dobro nosio s epidemijom s obzirom na broj stanovnika. Koji je uzrok ovako naglog skoka broja novooboljelih – rekao je u Dnevniku HRT-a dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba.

– Ono što bih htio napomenuti da Zagreb nije žarište, imamo 721 aktivni slučaj u Zagrebu. To je 0,01% stanovništva, čak nešto manje. Ali se bojim da ćemo sutra opet srušiti ovaj neslavni rekord. Brojka je zabrinjavajuća, daleko od toga da nije, duboko sam nesretan. Jučer sam bio u gradu i vidio sam kako se mladi ponašaju, nadam se manjina. Stotinjak mladih bez maski, u kafićima, na cesti i stoga će sasvim sigurno barem 5 do 10 njih biti pozitivno. Trenutačno je dosta oboljelih među mladima i osobe između 40 i 60 godina. Kad preskoči na starije, a u Zagrebu je gotovo 20% starijih od 65 godina, morat ćemo puniti i "Zaraznu" i "Dubravu" i možda otvarati nove kapacitete – istaknuo je.

Za Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", kaže da nije još do kraja puna, a i da U Dubravi prof. Vukšić dobro sve vodi i da imaju dovoljno kreveta.

– Mi smo aktivirali i "Tomislavac kao karantenu". Među ovih 199, imamo i 29 studenata iz Španjolske koji su se međusobno družili. Ne znam je li netko došao zaražen ili su se ovdje zarazili. Većina njih je u privatnom smještaju, ali su danas prebačeni na "Tomislavac." – rekao je dr. Šostar.

Kaže kako će se sutra doraditi mjere, a ideja je da se predloži nošenje maski i na otvorenom u Zagrebu.

– Vidimo da imamo ljude u javnom prijevozu koji ne nose maske, ljudi u prodajnim centrima na hodnicima ne nose maske kao da u hodnicima nema virusa. Njemci, Šveđani, Francuzi pa čak i Talijani nose maske. Predložit ćemo, dodaje i da se ujednači radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata, sada imamo strašne gužve i mislim da je primjereno da do 12 rade – rekao je.

VIDEO Gužva u zagrebačkom noćnom klubu

Komentara 42

DA
Darko22
20:42 10.10.2020.

Mora se zadržati iluzija da se poduzima nešto glede situacije pa se donose glupave mjere, a njihov glavni cilj je zadržavanje pozicija određenih osoba, zdravlje građana je zadnji prioritet

Avatar @proma-trač
@proma-trač
22:18 10.10.2020.

Dr. Nostradamus-Šostar nije ni trebao izlaziti u grad, on vidi sve i kad ne gleda, npr. ne samo da zna koliko će sutra biti "zaraženih" nego već i za čitav idući kvartal. Čovjek (ako se tako još može zvati) zna jednostavno sve pa čak i sve dane u tjednu unaprijed i unatrag, mjesece, godišnja doba, vrijeme, zovu ga još i Vakulin satelit, zabranili su mu i loto igrati, kladionice ni burze ne smije ni primirisati. Ma čudo od čovjeka,da ga nemamo morali bi ga izmisliti.

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
22:01 10.10.2020.

i mi smo nesretni što je jedan takav lik sumnjive prošlosti direktor uglednog instituta Andrija Štampar (čovjek se u grobu okreće!).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije