Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'UHLJEBLJIVANJE KADROVA'

Pred Božić raspisani natječaji za zapošljavanje 11 novih djelatnika u Gradu Splitu

Marijana Puljak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
01.01.2020.
u 13:35

Grad Split raspisao je više natječaja za zapošljavanje novih kadrova. Jedan je objavljen 23. prosinca, a drugi na sam Badnjak, 24. prosinca.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara blagdane koristi za uhljebljivanje stranačkih kadrova, a nastavi li ovim ritmom kraj mandata mogao bi dočekati s više od 500 zaposlenih u Banovini, što je najveći broj zaposlenika koji je gradska uprava ikad imala – istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i vijećnica u Gradskom vijeću Splita.

Naime, Grad Split raspisao je više natječaja za zapošljavanje novih kadrova. Jedan je objavljen 23. prosinca, a drugi na sam Badnjak, 24. prosinca. U Banovini će se zaposliti ukupno novih 11 ljudi.

- Blagdansko vrijeme između Badnjaka i Nove godine, gradonačelnik Opara očito vidi kao idealno razdoblje kroz koje nova zapošljavanja mogu proći manje primjetno. Gomilanje gradske uprave tako će se nastaviti i u idućoj godini, racionalizacije nema ni na vidiku, a dok nam proračunska sredstva među ostalim, zakidaju razvoj sporta i kulture, mjesta za nove djelatnike uvijek ima – poručuje Puljak.

Podsjeća kako je u veljači 2019. zaposleno 25 novih djelatnika, a za kraj godine raspisan je natječaj za još 11 novih zaposlenika Banovine.

- Kad uzmemo u obzir prethodno zaposlene u mandatu Andre Krstulovića Opare i pridodamo im nove za koje je natječaj u tijeku dolazimo do respektabilne brojke od 77 zaposlenika! -poručila je predsjednica stranke Pametno i gradska vijećnica Marijana Puljak.

Novim natječajima u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu traže se stručni suradnik i viši referent. Služba za gospodarenje gradskom imovinom traži jednog domara. Ured grada Grada Splita traži voditelja Odsjeka za upravljanje ljudskim potencijalima i pomoćne poslove. Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša za radno mjesto višeg stručnog suradnika traže tri izvršitelja, jednog višeg referenta, te jednog referenta.

Komentara 6

BL
bluesman
18:57 01.01.2020.

Moje krvavo zaradjene Eure niste gledali u Hr zadnje 4 godine, a kako stvari stoje necete ni sljedece 4....pa uhljebljujte i dalje...hihihihi Spanjolska a posebice Kanarski otoci raj su na zemlji...nema tamo Bure ni Juga , preskupih birceva , ,, ,bahatih konobara ni balkanskih lopova

CR
crodux
14:55 01.01.2020.

Pametno haha...

RO
ronyday
13:43 01.01.2020.

Ova drugarica Puljak i njezini paraziti nemaju ništa sa pametnim, prije bi se moglo reći sa glupim laprdanjem. Takvi i razni juričani, milanović i slični su samo teret društva koji vuče na dno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije