Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRANAK SE OGRADIO

Oglasila se HDZ-ova vijećnica čija je izjava izazvala oštre reakcije

Ivona Milinović
Goran Kovacic/PIXSELL
04.10.2019.
u 09:27

"I ja sam samo čovjek i ispričavam se zbog krivog izražavanja. Niti to mislim, niti mi je to bila namjera reći, ali to što sam izrekla bila je pogrešno", napisala je Ivona Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica

Nakon što je Ivona Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica, iznijela šokantna opažanja na račun srpske nacionalne manjine tijekom gostovanja u "Podcastu Velebit" Marka Juriča reagirao je riječki HDZ. Oštro su osudili i ogradili se od izjave netrpeljivosti i netolerancije riječke gradske vijećnice.

Na Facebooku se oglasila i Milinović koja se ispričala hrvatskoj javnosti. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

"Što reći, i koju poruku poslati? Svakako se duboko ispričavam hrvatskoj javnosti koja je čitala moje izjave koje su izrečene upravo u kontekstu osude šovinističkog ponašanja dijela Torcide. I ja sam samo čovjek i ispričavam se zbog krivog izražavanja. Niti to mislim, niti mi je to bila namjera reći, ali to što sam izrekla je bila pogrešno. Htjela sam poručiti upravo suprotno – da je dosta brojanja krvnih zrnaca jer to šteti svim hrvatskim građanima.

Međutim, Torcidi se neću ispričati zato što uistinu jesam burno reagirala na šovinistički istup u Rijeci kada su na utakmici Rijeka –Hajduk momci skandirali "Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba". I stojim iza toga da je to strašna politika Torcide i da su u mojoj Rijeci uznemiravali sve normalne navijače Rijeke, neovisno o nacionalnosti. Neću se ispričati Torcidi niti zato što sam osudila nošenje majica 'Ubi Srbina' na Poljudu. Niti zbog toga što sam osudila incident u Uzdolju.

Za mene postoje ljudi, ili smeća. Prebrojavanje krvnih zrnaca u maniri Pupovca i pojedinaca iz Torcide ću uvijek osuditi. Nekad ću se i nespretno izrazit, kao što uistinu i jesam. I kajem se. Jedinu fobiju koju imam jest fobija od ekstremističke politike. Ako je to zločin, jesam, kriva sam.

Pojedinci iz Torcide mi šalju poruke 'srpkinjo', ekstremisti s druge strane kažu da sam ustaša. I to ću izdržati ako će doprinjeti marginalizaciji svih ekstremnih dijelova hrvatskog društva, ma s koje strane spektra dolazili", stoji u objavi.

Podsjetimo, Milinović je, između ostalog, komentirajući Torcidino skandiranje u kojem se poziva na ubijanje pripadnika Armade i vješanje Srba na vrbe u Rijeci kazala kako protiv "navijačkog folklora nema ništa". Izjavila je i da Rijeci ne trebaju vrbe jer tamo živi samo 6,5 posto Srba.

Riječki HDZ oštro je osudio i ogradio se od izjava. U svom priopćenju naveli su da će na stranačkim tijelima raspraviti o svemu te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
11:05 04.10.2019.

uvijek ista spranca kod tih adzejaca .prvo pluju a onda se posipaju pepelom.pa dokle vise dragi adzejci

Avatar zong
zong
11:00 04.10.2019.

"...i ja sam samo čovijek..." Jesi, ti si žena i to prilično ne inteligentna!

MS
mala_sova
10:42 04.10.2019.

Drugarica HDZ-ovka će se morati osobno ispričati Pupovcu, i to usmeno. Barem HDZ-ovci u tome imaju iskustva s Pupovcem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije