Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izabrana u Saboru

Ovo je nova pravobraniteljica za djecu

Helenca Pirnat Dragičević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.11.2017.
u 19:34

Helenca Pirnat Dragičević radila je na Županijskom sudu u Zagrebu, a potom u Državnom odvjetništvu RH

Hrvatski sabor izabrao je s 83 glasa pravnicu Helencu Pirnat Dragičević za novu pravobraniteljicu za djecu bez glasova SDP-ovaca koji su bojkotirali glasanje zbog načina na koji je prekinut mandat njene prethodnice Ivane Milas Klarić.

Izabrana Helenca Pirnat Dragičević radila je na Županijskom sudu u Zagrebu, a potom u Državnom odvjetništvu RH. Zadnjih godinu i pol dana bavi se gospodarskim kriminalitetom. Prije tajnog glasovanja, SDP je podsjetio kako su vladajući ljetos mijenjali Zakon o pravobranitelju za djecu (koji su morali ponovno izglasavati zbog odluke Ustavnog suda kako je zakon neustavan jer je ranije donesen običnom, a ne većinom svih zastupnika) samo kako bi smijenili Milas Klarić, koja je na dužnost izabrana u mandatu lijeve koalicije.

– Klub SDP-a neće sudjelovati u izboru pravobranitelja za djecu zbog načina na koji je bivšoj pravobraniteljici prekinut mandat. Nemamo ništa protiv predloženih kandidata, ali imamo svašta protiv atmosfere straha i političkog pritiska u kojem će nova pravobraniteljica raditi – kazala je SDP-ovka Sabina Glasovac.

Osim toga, Sabor je imenovao predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana saborskog Odbora za medije. Glasovima 79 zastupnika Sabor je izmijenio ovogodišnji državni proračun prema kojemu će prihodi iznositi 122,5 milijardi kuna, a rashodi se smanjiti za 1,6 milijardi na 126,8 milijardi kuna.

Helenca Pirnat Dragičević
1/15

Komentara 5

DU
Deleted user
20:52 17.11.2017.

Kaj. nisu ostavili onu kaj daje luđačke izjave

DU
Deleted user
08:09 18.11.2017.

Jadna djeca. Imat će od te Helence koristi upravo onoliko kao i od svih prijašnjih. Ako se mene pita, to je prozirna funkcija izmišljena za uhljebljivanje onih koji su "nas nečim zadužili". pa im trebamo vratiti uslkugu. Tja, kaj se more, tak' to ide u našem sokaku.

OB
ObrenM
08:14 18.11.2017.

Neka odmah ozakoni da se neposlusno dijete ne smije niti strogo pogledati,a kamoli udariti po "turu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije