Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVI POHOD

Čak šest osoba optuženo je za teško ubojstvo Marija Boljata (36) i pokušaj ubojstva Joze Čabraje (29)

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
22.12.2020.
u 12:46

Prema optužnici, sve je počelo 14. lipnja u 22.50 u Kaštel Kambelovcu kada je Boljat istukao Šimića

Revolveraški obračun koji se u lipnju dogodio u Kaštelima rezultirao je pomalo neuobičajenom optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u Splitu kojom je čak šest osoba optuženo za teško ubojstvo Marija Boljata (36) te pokušaj ubojstva Joze Čabraje (29).

Nakon tragičnog događaja za ubojstvo Boljata bio je osumnjičen samo Jakov Šimić (33), dok se ostale, a riječ je o braći Mati (35) i Josipu (39) Šukeru, njihovu rođaku Ivanu Radoviću (29), Toniju Vitaljiću (40 ) i Tomislavu Šoljiću (35), sumnjičilo za sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnom posljedicom. No na kraju su svi optuženi za teško ubojstvo Boljata i pokušaj ubojstva Čabraje. Vitaljić i Šoljić su u bijegu, a ostali u istražnom zatvoru.

Prema optužnici, sve je počelo 14. lipnja u 22.50 u Kaštel Kambelovcu kada je Boljat istukao Šimića. Ovaj se nakon toga, ponižen, želio osvetiti, pa je u pomoć pozvao braću Šuker, Radovića, Vitaljića i Šoljića. Njih su šestorica zatim po kafićima u Kaštel Lukšiću tražila Boljata. Dok su ga tražili, prema optužnici, Šimić ga je više puta zvao na mobitel te ga tražio da se nađu pred veslačkom klubom. Šimić je na kraju pristao, a na mjesto sastanka s njim je došao i Čabraja. Tamo su ih dočekali Šimić i ekipa koja se s Boljatom i Čabrajom prvo posvađala, a zatim je počelo naguravanje te na kraju i pucnjava.

Šimić se tereti da je izvukao pištolj te više puta zapucao prema Boljatu i Čabraji. Boljata je pogodio u lijevu potkoljenicu te je on pao na pod. U tom su trenutku svi optuženici osim Šoljića Boljata počeli udarati, kako se navodi u optužnici, tupotvrdim predmetom po glavi i tijelu. Boljata, koji je ležao na tlu, udarali su više puta te su sprječavali Čabraju da mu pomogne. Uslijed tih udaraca, Boljat je zadobio teške i po život opasne ozljede, odnosno krvne podljeve i oguljotine kože, udova, leđa i lijeve stražnjice, razderno-gnječne rane glave, a slomljena mu je i lubanja te nagnječen mozak. U međuvremenu Čabraja ispaljuje hice upozorenja, pa optuženici prestaju udarati Boljata, a Čabraja pokušava pobjeći trčeći prema moru.

No Šoljić puca prema njemu, ispaljujući više hitaca te ga pogađa u leđa, prsa, kralježnicu i nogu. Čabraja je bio teško ozlijeđen jer je zadobio prostrjelnu ranu lijeve natkoljenice, tri ustrjelne ozljede prsnog koša i strijelnu ranu u području leđa, zbog čega je pao na pod. Dok je bio na podu, svi su optuženici došli do njega te su i njega kao i Boljata počeli udarati tupotvrdim predmetom po glavi i tijelu, zbog čega je zadobio krvne podljeve kože kapaka oba oka, razdernu ranu s nagnječenjima desnog obraza i donje usnice,a izbijen mu je i jedan zub. Za to vrijeme, dok je Boljat bespomoćno ležao licem okrenut prema tlu, prišao mu je Šoljić koji mu je u leđa ispalio dva hica iz vatrenog oružja.

Hici su prošli kroz Boljatovo srce i pluća, a u optužnici se navodi da je preminuo zbog moždanih ozljeda glave i strijelnih rana leđa. Boljat se bavio boksom te je sudjelovao u MMA borbama, a na njega je bilo pucano 2011. kada je bio teško ranjen, no tada je preživio. Što se tiče Čabraje, on je stari znanac policije kojeg su njegovi suparnici čak tri puta pokušali ubiti. On sam optužen je za ubojstvo Marina Matijaša, zbog čega je bio osuđen na 13 godina zatvora, no tu je presudu ukinuo Vrhovni sud, pa mu se trenutačno i zbog toga ponovo sudi. Polovinom prosinca ukinut mu je istražni zatvor u kojem je bio zbog općeopasne radnje.

 

Komentara 1

MA
majmudin
17:43 22.12.2020.

Ma pustite ljude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije