Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPLEKSNA SITUACIJA

Pravna analiza presude: Kako će suci u Washingtonu ocijeniti mito Hernadi – Sanader

27.10.2021.
u 09:30

Hoće li presuda Ina – MOL utjecati na arbitražu koju je MOL 2013. pokrenuo protiv Hrvatske u Washingtonu

Ključne riječi

Komentara 30

SI
sisavac
11:07 27.10.2021.

niti jedan strani sud, posebno ovi trgovački, neće dosuditi u našu korist ovaj slučaj. samo naši visoko politizirani sudovi si uzimaju za pravo debeli nedostatak čvrstih dokaza namiriti konstrukcijama i osuditi ljude. kao što na temelju čvrstih dokaza i dokazane krivnje dosuđuju smiješne kazne zločincima. arbitraža u austriji je jasno pokazala mjesto na kojem su naši sudovi, izgubili smo, što je karamarko i tvrdio da budemo, ali je most ustrajao, pa je pala vlada, slučaj izgubili, i platili 30 mil eura. mol je dobio, da ne bude zablude. ova sad pak presuda nije ništa novog, i ne mijenja ništa. jer će mađar kroz naš sud krenuti, žaliti se, i što god se bude dogodilo, on bude na slobodi. naše pravosuđe je u svim dokumentima eu-a spoznano kao loše. mol je dobio utjecaj u ini već 2003.-e, kad račan prodaje 25% plus jednu zlatnu dionicu mađarima, kad mađari dobivaju totalnu kontrolu nad nabavom i prodajom nafte i derivata, proizvodnjom, istraživanjima. oni su 2003.-e za 25% +1 dionicu dobili upravljanje inom, to se pokušava jako dugo sakriti. drugo, kad je ina prodavana, vrijednost je bila mala, nije bilo baš kupaca, sjetite se neki koji pamtite tako dugo. u tom prvom ugovoru hrvatska se obavezala mađarima dati prednost kod iduće prodaje državnih udjela, prema tržišnoj vrijednost, a tad je ina već bila na burzi. država je imala obavezu prodati još nešto ine. imala je obavezu i urediti plinski biznis, a nije, već je godinama ina imala gubitak na plinskom biznisu, radi niske cijene.

FR
franc251
10:20 27.10.2021.

Međunarodni sud u Ženevi je donio odluku kako Nikakvog mita nije bilo i kako je presuda donešena temeljem lažnog svjedočenja i falsificiranog dokaza. Stvari za hrvatsku izgledaju izuzetno loše. Već je platila stotine milijuna dolara za izgubljene arbitraže, a ako bude presuda u Washingtonu, mogli bi platit i daleko više.

BI
Borg i Hrvati
10:41 27.10.2021.

Nikako. Presudu hrvatskog suda ocijenit će kao irelevantnu i tako osuditi hrvatsko pravosuđe umjesto tuženih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?