Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčena žena pisala Berošu:

'Prave se svadbe za 200 ljudi, na plažama leže kao sardine, a moja majka ne može dobiti pomoć'

Ministar Vili Beroš stigao u posjet Općoj i veteranskoj bolnici 'Hrvatski ponos'
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/4
16.08.2020.
u 11:44

Kći teško bolesne žene upozorila je na alarmantnu situaciju u kojoj se zbog epidemioloških mjera zanemaruju brojni, teško oboljeli ljudi

Ministru zdravstva Viliju Berošu pismom se obratila kći teško bolesne žene upozoravajući ga na alarmantnu situaciju u kojoj se zbog epidemioloških mjera zanemaruju brojni, teško oboljeli ljudi, objavio je Zadarski.hr

"Ovaj apel temeljim na članku  1 Europske konvencije o ljudskim pravima i slobodama, a to je pravo na život svakog čovjeka!

U borbi i mjerama koje trenutno provodite protiv virusa COVID-19 potpuno ste zanemarili život i zdravlje ljudi koji se bore protiv drugi bolesti! Zbog uvedenih mjera protiv COVIDA 19 moja majka nije u mogućnosti liječiti se od posljedica moždanog udara, što će dovesti do pogoršanja stanja, a time i izazvati smrtne posljedice. Moja mama je imala teški moždani udar 22.03.2020.god. u jeku najvećih epidemioloških mjera i kratko se zadržala u bolnici pod izgovorom da se pacijenti ne zadržavaju dugo zbog opasnosti od zaraze. Nakon 3 tjedna moždani udar se ponovio i opet isto...bolnica, kratko zadržavanje i smještanje u dom. Nakon silnih zvanja i molbi dospijeva na listu čekanja za rehabilitaciju u Biogradskoj bolnici za ortopediju i na toj listi se nalazi već 3 mjeseca.

Vi poštovani gospodine ministre dobro znate da se od posljedice moždanog udara liječi i ide na rehabilitaciju u roku od 30 dana jer se u tom roku postižu najbolji rezultati, a od moždanog udara moje mame je prošlo 5 mjeseci. Zbog uvedenih mjera protiv COVIDA-19 ni nakon brojnih pokušaja i molbi nismo uspjeli angažirati ni fizioterapeuta jer ne smije ulaziti u staračke domove.

Znači - mi njoj nikako ne možemo pomoći da se oporavi od posljedica moždanog udara da se ne bi zarazila Covidom-19, a to što će ona umrijeti od urinarne infekcije,vode u tijelu beskrajne tuge...to za sistem nema veze!!! U situaciji u kojoj noćni klubovi rade do kasno u noć, prave se svadbe za po 200-300 ljudi, po plažama leži rijeka turista kao sardine....u starački dom ne može ući FIZIOTERAPEUTI!!! 

Recite mi vi gdje je logika i tko odgovara za ovakvo stanje?

Zbog navedenog vas molim da mi pomognete da nakon 5 mjeseci smjestim mamu na Rehabilitaciju na Ortopediju u Biogradu i da nju stavite na listu prioriteta jer to ona i jeste", poručila je ogorčena žena.

Komentara 91

Avatar Damating
Damating
12:06 16.08.2020.

Istina. Sve ostale bolesti se zanemaruju. Na hitnom prijamu se drži ljude da čekaju 4 sata dok se napravi test na covid, iako sepsa ne čeka.

KU
kurta10
12:09 16.08.2020.

Apsolutno u pravu. I kakvih 200 ? Rade se i za 300. Eto kod mene u zadnja 2-3 tjedna hrpetina svadbi. Nikada vidio toliko svadbi u tako kratko vrijeme. Sve "gastarbajteri" iz Njemačke. Nema tu niti jednog stranca. To su valjda ti "silni" turisti iz Njemačke kojima se gubi svaki trag nakon granice. Izgleda da se gore ne može divljati kao što se može kod nas.

Avatar Asterix
Asterix
12:42 16.08.2020.

Sve mi se nekako čini da je korona dobro došla zdravstvenom osoblju kao izgovor za još manje rada. Ima pojedinaca koji se pošteno narade ali su u manjini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije