Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND

Forum 'COVID-kriza: Koliko slobode su nam uzeli?'

02.10.2020.
u 11:06

Pokušat će odgovoriti na pitanja koja su se otvorila pod pritiskom krize, s posebnim naglaskom na njezinu refleksiju na ljudska prava i slobodu medija, radnička prava te na dostupnost zdravstvene zaštite i psihičko stanje građana.

U Novinarskom domu održan je forum ''COVID-kriza: Koliko slobode su nam uzeli?'' na kojem su govorili doc. dr. sc. Helena Popović, Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Đorđe Gardašević, Katedra za ustavno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Nenad Zakošek, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Friedrich Ebert Stiftung i Hrvoje Šimičević, novinar Novosti. Moderator je bio Domagoj Novokmet.

Hrvatsko novinarsko društvo i Friedrich Ebert Stiftung, u suradnji sa Sindikatom novinara Hrvatske, od listopada do prosinca 2020. organizirat će seriju razgovora o posljedicama krize izazvane pandemijom koronavirusa. Pokušat će odgovoriti na pitanja koja su se otvorila pod pritiskom krize, s posebnim naglaskom na njezinu refleksiju na ljudska prava i slobodu medija, radnička prava te na dostupnost zdravstvene zaštite i psihičko stanje građana. 

Forum ''COVID-kriza: Koliko slobode su nam uzeli?'' uživo se prenosio s tri kamere na Facebook-stranicama Friedrich Ebert Stiftunga, HND-a i SNH, a snimku možete pogledati ovdje.  

Ključne riječi
HND

Komentara 3

ST
stefj
11:51 02.10.2020.

Joj, joj, koga su to skupili... Ovo je politički skup, a ne razmjena mišljenja. Ako se želi dobiti neka normalna diskusija i rasprava onda se teze i mišljenja suprostavljaju i argumentima brane ili osporavaju... Što možeš dobiti kada hrpa ekstremno lijevih raspravlja o jako bitnoj temi? Ništa korisno...

JA
Jania
12:12 02.10.2020.

Totalitarist Zakošek o ljudskim pravima i slobodama? Ovo je sigurno neka šala.

Avatar rubinet
rubinet
11:49 02.10.2020.

Ako znamo tko su sudionici "foruma", jasno je kamo će završiti ovaj performance.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije