Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomno planirale krađe

Pratile starije žene po tržnici kako bi ih okrale

krađa đeparenje
Foto: Borna Filić/PIXSELL
07.05.2020.
u 11:51

Kradljivice su "operirale" po tržnici na Kvatriću te na samom Kvaternikovom trgu

Svoje žrtve pomno su birale. Pazile su da se radi o starijim osobama. Koje bi potom pratile i okrale. Bio je to modus operandi dviju žena u dobi od 24 i 42 godine, koje su uhićene zbog sumnje da su da su počinile dvije krađe.

Kako je priopćila zagrebačka policija, sumnja se da su 2. svibnja u 10.45 sati došle na tržnicu u Šubićevoj ulici. Tamo su ugledale 78-godišnjakinju koja se teško kretala. Pratile su je kroz tržnicu, a onda joj je 42-godišnjakinja u jednom trenutku prišla.

Iz torbe joj je izvukla novčanik. Novac iz novčanika ona i njezina mlađa kompanjonka su podijelile, dok su novčanik bacile u smeće. Sličnu stvar osumnjičene su ponovile 5. svibnja oko 13 sati kada su na križanju Vlaške ulice i Kvaternikovog trga ugledale 71-godišnjakinju.

Pratile su  je do pješačkog prijelaza i odvlačile joj pažnju, da bi joj 42-godišnjakinja u jednom trenutku ukrala novčanik iz torbe. No žena je primijetila da je okradena, pa je 24-godišnjakinju uhvatila za odjeću, pokušavajući je zaustaviti.

I u toj strci, 42-godišnjakinji je na pod ispao novčanik, a ona je s mlađom kolegicom počela bježati. Sve je to uočio policajac koji je bio u blizini. Uspio je zaustaviti i uhititi osumnjičenice te ih dovesti u postaju. Sumnja se da su ukrale ukupno 1200 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije