Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s otpadom
Povratak na članak

Pranić: Prijeti nam scenarij južne Italije i Napulja

Inspektorat je naložio Sinju da primi naš otpad, no to sad blokiraju građani zbog kojeg kamioni s našim otpadom ne mogu doći do odlagališta – pojašnjava Pranić.

Komentari 7

DD
ddh
16:02 17.10.2019.

To se dogadja Pranicu i Vrgoecu, jer je Pranic napustio klub neradnika iz MOST-a, pa mu sad smjesta Miro Bulj. Postoji zakon o zbrimjavanju otpada, znaju se ovlastenja i obaveze gradova i opcina. Tim gradovimaa i opcinama upravljaju od gradjana izabrani nacelnici. I tu je problem. Pojavi se jedan Pranic u Vrgorcu koji sve bolje zna i sve bolje moze i to tako dugo dok se neki problem na pojavi. A kad se problem pojavi oni ga ne rjesavaju, pa sada pranic proziva drzavu i nadleznog ministra. Pa do djavola, zasto taj Praanic prima placu? Za lupanje MOST-ovih fraza ili za rad? To vjerojatno nezna niti on sam niti oni koji su ga birali. Obaveze gradova i opcina je da zbrinu svoj otpad, a ne ministra da im rjesava te probleme. Obaveza je Pranica, da sa Sinjanima pregovara i nadje zajednicki jezik. A zatvorene deponije-smetista su zatvorene radi toga, jer nisu odgovarale propisima, a te deponije suorganizirali i njima upravljali gradovi i opcine, a ne ministar.

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
15:37 17.10.2019.

Jučer čitam izvješće IKWB-a u kojem grad Sinj visoko pozicionira kao neodgovornog u zbrinjavanju otpada i smeća, što je potpuno suprotno od onog što govori Miro Bulj.

VL
OK
okvals54
15:39 17.10.2019.

Panenic mlad?Ha,ha,ha,koliko mi je znano,on je Stiropor.Ovaj "Zvezdas" iz Vrgorca je Dzabalebaros,kako takve u Srbiji zovu.

VL
ML
Mladjan
14:36 17.10.2019.

Šta radi lokalna vlast, pusti župani , načelnici , gradonačelnici direktori komunalnih poduzeća, pročelnici za i nfrastrukturu zamjenici gradonačelnika, kada im ministar i premijer moraju rješavati otpad.

VL
Avatar raco
raco
14:34 17.10.2019.

A nitko ni ne spominje gdje cijeli Pelješac i Dubrovnik odlazu svoj otpad i na koji način. Ajmo novinari pročešljajte to malo i otvorite pandorinu kutiju.

VL
OP
opapara
15:55 17.10.2019.

mafija vlada i u tom segmentu, nažalost, hvala hdz...

VL
OK
okvals54
15:51 17.10.2019.

To HNSnajbolje radi,mislim na Razdjelnikovu Liliputansku strancicu.Gradonacelnici Dugog Sela i Svetog Ivana Zelina,naravno oba' iz Liliput strancice dogovore se da se "smetje' iz Zeline vozi na Dugoselsku deponiju,a deponija puna.Doista HNS ima genijalce .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.