Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOOD WORLD

PPD i Zaklada Novo Sutra omogućili djeci iz Siska, Gline i Petrinje ljetovanje iz snova

PPD i Zaklada Novo Sutra omogućili djeci iz Siska, Gline i Petrinje ljetovanje iz snova
Foto: Ilustracija/Canva
1/11
10.09.2021.
u 12:07

Zaklada i PPD do sada su financirali projekte vrijedne više od 10 milijuna kuna, a uz veliko rođendansko slavlje 18.9. u Petrinji, planiraju nastaviti s redovnim godišnjim natječajima te tako dati priliku za financiranje i drugim razvojnim projektima.

Ljeto je praktički prošlo i još jednom smo se svi podsjetili zašto ga toliko željno iščekujemo svake godine. Ljetni praznici su uvijek zabavni za djecu i izvrsna prilika da obitelji provedu kvalitetno zajedničko vrijeme.

Nažalost, odlazak na more je za neku djecu nedostižan luksuz. U vrijeme kada bi djeca trebala bezbrižno razmišljati o sladoledu na plaži i sudjelovati u morskim aktivnostima s ostalim vršnjacima, mnogi nisu u mogućnosti otići na neku od jadranskih plaža.

Toga su bili svjesni zaposlenici PPD-a, kada su zajedno sa Zakladom Novo sutra prilikom obilježavanja 20-tog rođendana PPD-a uz pomoć centara za socijalnu skrb Sisak, Glina i Petrinja odlučili stipendirati 53-oje djece do kraja njihovog redovnog školovanja. Taj broj obuhvaća svu djecu iz dječjeg doma Vrbina u Sisku te djecu s područja centara za socijalnu skrb Sisak, Glina i Petrinja. Radi se o djeci bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi, udomljenoj djeci i/ili djeci slabijeg imovinskog stanja.

S obzirom na to da zakon sprječava djeci osnovnoškolske dobi isplaćivanje mjesečne stipendije, odlučeno je da uz informatičku opremu djeca svake godine odu i na more. Djeci srednjoškolske dobi isplaćivat će se mjesečna stipendija sve do kraja njihovog redovnog obrazovanja, što znači da će se stipendije nastaviti isplaćivati u slučaju upisa više škole ili fakulteta. Kada sva djeca navrše dovoljan broj godina financirat će im se polaganje vozačkog ispita.

Ljetovanje na Pagu

Od 53-oje djece, ove godine ih je 29 bilo na ljetovanju na otoku Pagu u kampu Straško od 15. do 22.8.
Foto: Kecerin sport/Zaklada Novo sutra

Djeca su boravila u sportskom kampu u kojem su imali školu plivanja, skakanja, jedrenja, surfanja, penjanja po stijenama, ronjenja s bocama, skijanja na vodi, vožnju kajacima i supovima, vožnju na bananama te brojne druge vodene atrakcije i grupne kopnene sportove. Uz cjelodnevni nadzor i animaciju, djeca su uživala u partijima, izazovima I natjecanjima, ostvarili nova prijateljstva I očarala su svoje trenere i animatore.

Tjedan je bio pun divnih sadržaja pa nije ni čudo da je rastanak svima teško pao, međutim najvažnije je da se se djeca vratila prepuna dojmova i bogatija za jedno predivno novo iskustvo. Kako ne bi imali dodatni trošak za ljetovanje i kako bi mogli sudjelovati u svim aktivnostima  koje požele, djeci je uoči ljetovanja osigurana kompletna oprema od glave do pete, tj. sve što djeca trebaju za bezbrižno ljetovanje. Djelatnici Kecerin Sport Team-a izrazili su sreću i zadovoljstvo što su bili dio prekrasnog projekta kojim je djeci pružena mogućnost upoznavanja pregršt novih prijatelja i sportova. Prema riječima trenera, bilo je puno sreće, zabave i veselja, a po povratku svi su izrazili želju i nadu da se vide i dogodine.

Saša Petrić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Glina, pojasnio je kako, slušajući ideju PPD-a kako da pomognu određenoj djeci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta s područja pogođenim prošlogodišnjim potresom, naprosto nije mogao vjerovati što će se sve omogućiti djeci.

Emotivan trenutak

 - Posebno emotivan je bio trenutak roditeljskog sastanka u Glini kada su roditelji djece (osnovna i srednja škola) čuli prezentaciju PPD-a. Šok, nevjerica, potpuni muk u sali praćen osmjesima na licima roditelja ostati će nam svima u pamćenju - rekao je Petrić.

Alenka  Ljubešić, Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sisak naglasila je kako je projekt  iznimno značajan  za svu djecu, jer osim novih doživljaja i iskustava djeca stječu nova  prijateljstva, a takve su aktivnosti u projektu  poseban  vid podrške  djeci u prevladavanju traumatskih posljedica  nedavnog potresa. 

 - Ovaj sveobuhvatni projekt omogućava djeci iz sustava socijalne skrbi jednake mogućnosti i njihovo osamostaljivanje te je iznimna čast sudjelovati u njemu - dodala je ravnateljica Ljubešić.

Foto: Kecerin sport/Zaklada Novo sutra

 - Nakon izrazito teške godine zahvaćene pandemijom i razornim potresima, odlučili smo cjelokupan godišnji budget namijenjen za financiranje projekata preusmjeriti u najveće centre zahvaćenog područja Sisak, Petrinju i Glinu. Po uzoru na naše već realizirane projekte, odlučili smo i ovaj projekt  usmjeriti na djecu jer smatramo da su u prethodnom periodu bili pod jako velikim stresom i opterećenjem te da bi im baš ovakve stvari pomogle da barem na trenutak zaborave te teške trenutke. Osim toga želimo njihovo školovanje i obrazovanje u budućnosti učiniti lakšim te im pružiti priliku da se ostvare u područjima u kojima žele. Izrazito smo zadovoljni suradnjom s Centrima za socijalnu skrb Sisak, Petrinja i Glina, te dječjim domom Vrbina iz Siska i operativnim provođenjem svih postupaka - izjavio je Davor Relatić, upravitelj Zaklade Novo sutra.

Puni energije za novo sutra uz mnoge poznate

A kao šlag na kraju, za svoje rođendansko slavlje PPD i Zaklada Novo sutra organiziraju veliki event u Petrinji, gdje će se uz atraktivan edukativni, zabavni i sportski sadržaj, predstaviti projekt stipendiranja, u nadi da će cijeli događaj inspirirati i vratiti nadu tamo gdje je najpotrebnija, ali i podržati mlade.

Za edukaciju će biti zadužen popularni voditelj Luka Bulić koji će kroz eko kviz provjeriti koliko mlade generacije brinu o okolišu, a koji će biti i jedan od voditelja cijelog eventa uz Doris Pinčić. Za sportski sadržaj i grupne igre bit će zadužen poznati voditelj i trener Mario Mlinarić pod čijim budnim okom će se djeca moći okušati u potezanju užeta, skakanja u vreći, guranja kotača i ostalim zabavnim aktivnostima. Zabavni program tu ne staje, jer osim toga svi posjetitelji imaju priliku okušati se u “Čovječe, ne ljuti se ̋, real size Jengi i potapanju brodova, dok će najmlađi energiju potrošiti na raznim napuhancima.

Najvažniji dio programa ipak će biti predstavljanje cijelog projekta koji će pomoći štićenicima doma za nezbrinutu djecu i socijalno ugroženoj djeci s potresom pogođenog prostora.

Foto: Kecerin sport/Zaklada Novo sutra

Ove godine Prvo plinarsko društvo slavi dvadeseti rođendan. Nakon 20 godina rada, tvrtka PPD izrasla je u PPD grupu, koja okuplja timove plinskih stručnjaka i profesionalaca u istoimenim tvrtkama u Hrvatskoj, Mađarskoj, Švicarskoj, Sloveniji, BiH i Italiji. U svom radu i poslovanju, posebnu su pažnju posvetili očuvanju okoliša i društvenoj odgovornosti, a prioritet su im moderna rješenja kojim sustavno ulažu u budućnost.

#ppd #goodcompany

Sadržaj omogućio PPD

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije