Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga zbog pada sa zidina

Pozvali gradonačelnika da zbog smrti u Zadru podnese ostavku. Zašto je na pola sata u noćnom klubu ugašena glazba?

Foto: Frane Šarić
1/5
08.07.2022.
u 11:19

Iz policije su nam na upit za mogućnost da li je netko znao i prešutio tragediju rekli da nemaju informaciju o tome, a također su istakli i da tu noć nije bilo dojave o kršenju javnog reda i mira

Smrt mladog 20-godišnjeg Irca koji je pao sa zadarskih zidina trebala bi postati predmetom istrage. Naime, Zadrom kolaju informacije o navodnom gašenju muzike između jedan i jedan i po u četvrtak iza ponoći, uz pitanje jesu li u noćnom klubu Ledana znali za smrt P. B. i prije nego sto su djelatnici Čistoće pronašli njegovo tijelo u četvrtak ujutro u 4.45. 

- Policija vrlo lako pregledom nadzornih kamera može utvrditi je li u to vrijeme bila ugašena glazba u klubu na pola sata, a sto se tamo ne događa baš često. S obzirom na sve sto se tamo događa ima razloga sumnji u to da se znalo što se dogodio i prije dojave policiji, tamo u tom mraku gdje je s visine od devet metara pao preko neograđenog zida mladi Irac. Treba utvrditi kako je pao i je li se znalo za pad u to vrijeme - rekao nam je jedan zadarski gradski vijećnik.

Iz policije su nam na upit za mogućnost da li je netko znao i prešutio tragediju rekli da nemaju informaciju o tome, a također su istakli i da tu noć nije bilo dojave o kršenju javnog reda i mira kod noćnog kluba, a gdje je dosad znalo biti i tučnjava.

- Prema sadašnjim informacijama mladić je bio s prijateljima i onda je svak otišao na svoju stranu. Narušavanja javnog reda i mira nije bilo - rekli su nam iz zadarske policije.

Podsjetimo, zadarski gradonačelnik Branko Dukić izrazio je jučer sućut obitelji, te nije preuzeo odgovornost za tragediju mladog Irca, a ni za to što zidine još nisu ograđene iako je s njih pao i zivot izgubio i Nizozemac prije cetiri godine. Službeni pak zahtjev za istragom podnijeti će iz Akcije mladih, čiji je zadarski županijski vijećnik optužio policiju za nerad, te istodobno i zatražio podizanje kaznenih prijava protiv odgovornih za tragediju. Marko Pupić Bakrač(AM) tvrdi da su odgovorni svi koji su omogućili rad klubu Ledana, a posebno je apostrofirao gradonačelnika Zadra Branka Dukića, te ga i pozvao da podnese ostavku. 

- Gradonačelnik je već trebao podnijeti ostavku. U ovom gradu je najjači narkodilerski lobi. Ovaj klub je imao dozvolu na 195 kvadrata, a sada je preko 1000 metara kvadrata i netko je ovdje ovo dozvolio. Ovdje se prodaju ogromne količine droge, svi znaju i nitko ne želi ništa poduzeti - rekao je na konferenciji za novinare Marko Pupić Bakrač. 

>> VIDEO Dramatične scene u Kopenhagenu: Zrakoplov se zapalio prije ukrcavanja


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije