Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica iz Kanade:

'Pozorno pratim situaciju oko poplava, u mislima sam sa svima'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
15.05.2019.
u 07:31

Obaviještena sam o angažiranosti službi na terenu. Informacije ukazuju na spremnost sustava zaštite od poplava, a pripravne su i postrojbe Hrvatske vojske, stoji u objavi predsjednice

Zbog visokog vodostaja rijeka u dijelovima Hrvatske proglašeno je izvanredno stanje. Prema posljednjim informacijama vodostaji nabujalih rijeka na karlovačkom području u blagom su opadanju, no i dalje je zbog vodostaja Korane na snazi izvanredno stanje. Vodostaj Une kod Kostajnice nakon stagnacije ponovno je u porastu. Stanovništvo je provelo još jednu besanu noć.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u državnom posjetu Kanadi. Iako nije u Hrvatskoj, pozorno, kaže, prati situaciju oko poplava.

"I ovdje u Kanadi pozorno pratim situaciju oko poplava u našoj zemlji. Obaviještena sam o angažiranosti službi na terenu. Informacije ukazuju na spremnost sustava zaštite od poplava, a pripravne su i postrojbe Hrvatske vojske. U mislima sam sa svima kojima će i ova noć biti besana", napisala je predsjednica na Twitteru.

HAK je izvijestio kako je zbog poplava prekinut promet na državnoj cesti DC36 Karlovac-Šišljavić, u mjestima Koritinja, Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko, DC47 Hrvatska Kostajnica-Dvor u mjestima Kuljani i Zamlaća, te županijskim cestama ŽC3231 Glina-Veliki Obljaj u mjestu Šibine i ŽC3223 Topusko-Maljevac u mjestu Staro Selo.

Video: Rijeka Una izlila se na području Hrvatske Kostajnice

 

Komentara 14

OL
oLo
08:34 15.05.2019.

Jel sam joj i ja u mislima?

VO
vorda400
10:20 15.05.2019.

Odmah im je lakše

ME
Meter
09:44 15.05.2019.

U mislima je samo sa sobom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije