Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daniel Berdais

Poznati radijski voditelj ide na izbore kao neovisni kandidat, podržat će ga SDP

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
11.12.2020.
u 12:12

Nakon dvogodišnjeg angažmana u stranci OraH s kojom je nastupio i na parlamentarnim izborima, napušta i politiku kojoj se danas opet vraća.

Nakon Zagreba i Zadra, SDP je očito odlučio podržati još jednog kandidata van stranke na lokalnim izborima iduće godine. Naime, poznati radijski voditelj Daniel Berdais objavio je ovih dana svoju kandidaturu za župana Sisačko-moslavačke županije, kao neovisni kandidat, da bi ga  isti dan podržao i lokalni SDP na svojim službenim facebook profilima.

Daniel Berdais je dugogodišnji novinar i urednik, jedan od osnivača Otvorenog radija koji danas radi na Radio Sisku, gdje je i započeo svoju karijeru prije 30-ak godina. Nakon što je s Otvorenog radija prešao u Radio 101, na poziciju direktora programa te glavnog i odgovornog urednika, 2015. dolazi u sukob s vlasnikom te progovara o nepravilnostima i uplitanju u uređivačku politiku. No, ubrzo napušta Radio 101 i vraća se na Radio Sisak.

Nakon dvogodišnjeg angažmana u stranci OraH s kojom je nastupio i na parlamentarnim izborima, napušta i politiku kojoj se danas opet vraća. 

„Svjestan sam da će moja kandidatura za župana prouzročiti probleme i meni i obitelji i donijeti mi neprijatelje koje do sada nisam imao. No onaj unutarnji žar koji me u životu tjera, ne da mi mira niti kad je u pitanju Sisačko-moslavačka županija. Imam potrebu učiniti nešto da promijenim sadašnje stanje i to je to. Netko mora nešto učiniti, a ja nisam našao opravdanje zašto to ne bih bio ja.“ – rekao nam je Berdais kojeg smo pitali o motivima odluke da se kandidira za poziciju župana na kojoj je od 2014. HDZ-ov Ivo Žinić. 

„Svi stanovnici Sisačko-moslavačke županije već godinama, desetljećima trpe stigmu najgore županije u Hrvatskoj. Vijesti o našoj županiji koje se probiju u medije su isključivo negativne, ponekad čak i ridikulozno tragične. Dugo sam u novinarstvu i znam da urednici u Zagrebu već unaprijed od svojih novinara s terena očekuju neki crnjak kada je u pitanju naša Županija, već se podrazumijeva da je vijest iz SMŽ automatski negativna. Mislim da nema čovjeka u našoj Županiji koji nema unutarnji poriv, motivaciju da to promijeni, naravno i ja sam takav. Poslovni vijek sam proveo u kompetitivnom medijskom biznisu i naporan rad koji je mjerljiv i za koji se vide rezultati nije mi stran.“ – ističe Berdais koji smatra da sadašnji način vođenja ove županije nije nimalo dobar.

„Sadašnje stanje je tragikomedija koja se svakodnevno razbija o leđa običnih građana i ljudi koji pokušavaju preživjeti vlastitim radom. Mislim da je nas Žinić zadesio nizom nesretnih okolnosti i da nije bilo Marine Lovrić i izvanrednih izbora da je jako teško da bi tako nedostojna osoba ikada igdje mogla doći na vlast. Meni npr., a i većini Siščana, nije pojmljivo da imamo županijsku vlast koja Strukovnu školu nije u stanju otvoriti niti nakon što je za pet godina prekoračen rok gradnje. Imamo vrhušku kojoj je problem bio prikupiti papire, koje su napisali i izradili drugi ljudi, i to predati na vrijeme nadležnom Uredu.“ – dodaje Berdais koji ne odaje detalje o svojim budućim suradnicima, no prema svemu sudeći će ga podržati SDP.

„Ne znam još da će me SDP podržati, no volio bih da je tome tako. SDP je jedan od ključnih faktora za moju pobjedu jer bez glavne oporbene stranke u Županiji, koja ima infrastrukturu i ljude koji se već godinama bore protiv HDZ-ove vlasti nije baš realno ići u ovako veliki projekt. Tražit ću potporu SDP-a i svih stranaka koje se nisu kompromitirale kolabiranjem s HDZ-om u našoj Županiji. Uz podršku običnih građana, koji nisu angažirani svakodnevno u politici, ali žive svaki dan nedaće i nepravde koje trpimo od vrhuške na vlasti, a koji su temelj moje kandidature, potrebna mi je podrška i onih građana koji su politički aktivni i koji su svojim djelima pružili aktivni otpor Žinićevoj nepotističkoj, klijentističkoj ekipi.“ – istaknuo je Berdais.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije