Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti mu i zatvor

Poznati mladić 14 puta snimljen kako luduje autom: Neću platiti 100.000 kn, nek' nas siromahe ostave na miru

Matej Margarin
Foto: Facebook
1/2
11.03.2021.
u 12:27

Znam da mi prijeti i zatvorska kazna, no ako ću morati k liječniku ili kada bi se nekom kolegi dogodilo nešto na gradilištu pa ga treba prevesti u bolnicu ne bih dvojio, ponovno bih sjeo za volan. Ako me ulove, mogu me u zatvor voziti jedino u lijesu, poručuje Margarin.

Nakon što je policija objavila vijest kako je u razdoblju od 3. do 18. travnja 2020. godine, nadzornom fiksnom kamerom za nadzor brzine u Bedekovčini 14 puta snimljen 25-godišnji mladić kako osobnim vozilom prekoračuje dopuštenu brzinu kretanja vozila, mnoge je u Zagorju zanimalo o kome je točno riječ.

Cijeli slučaj zanimljivijim je učinila težina prometnih prekršaja jer je utvrđeno kako je vozilo kojim je mladić upravljao neregistrirano i neosigurano, a utvrđeno je i kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Presudom suda u Zaboku, vozač je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 120 dana uvjetno na rok od 12 mjeseci i novčanom kaznom od 100.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dvije godine.

Nije trebalo mnogo da se u javnosti pročuje kako je počinitelj navedenih prekršaja Matej Margarin, mnogim otprije poznat po nastupu u televizijskom reality showu Farma.

– Istina je da sam učinio te prekršaje, a ludovao sam s autom jer sam bio u teškom životnom razdoblju. Mladost, ludost – počeo je svoju priču 25-godišnjak iz Poznanovca, koji je, kako kaže, zbog posla preselio u Zagreb.

– Automobil sam kupio i koristio ga za posao, a nakon što su mu istekle registarske oznake, stavio sam druge jer nisam imao novca za produljenje starih. Isto tako još nemam vozačku dozvolu jer nemam dovoljno novca za polaganje vozačkog ispita.

Kažnjen je s visokih 100 tisuća kuna kazne.

– Iskreno, još nisam ni preuzeo rješenje o kazni. Na terenu sam, radim, a preuzet ću je kad se vratim u Zagreb odnosno Zagorje. No, sigurno je neću platiti. Ne znam ni koje su posljedice u slučaju da kaznu ne platim, a ne znam ni odakle bih je podmirio. Pa ne zarađujem 200 tisuća kuna mjesečno. Neka se radije bave političarima koji kradu milijune, a nas siromahe nek' ostave na miru. Ma kaznu ću nekako odraditi, no žao mi je da se sada od toga radi velika priča. Ja sam čak i zaboravio na presudu i cijeli slučaj, ali priča se sad ponovno počela vrtjeti u medijima.

Prijeti mu i zatvorska kazna od 120 dana u slučaju da ponovi navedene prekršaje.

– Znam da mi prijeti, no ako ću morati k liječniku ili kada bi se nekom kolegi dogodilo nešto na gradilištu pa ga treba prevesti u bolnicu, ne bih dvojio, ponovno bih sjeo za volan. Ako me ulove, mogu me u zatvor voziti jedino u lijesu. Znam da sve to zvuči glupo, ali nemam dovoljno novca da platim vozački ispit. A nekako se moram dovesti na posao da bih preživio jer nisam nigdje prijavljen, obavljam soboslikarske radove i montiram knauf kada mi netko od kolega javi za posao.

Nasmijao se kada smo mu kazali da ga se mnogi sjećaju iz realityja Farma.

– Da, svi me zbog toga prepoznaju. Sjećaju se da sam bio iskren i pošten, nisam nikoga ogovarao. Na kojem god gradilištu se pojavim, kažu: "Evo farmera, legende naše."

Na Farmi je 2018. godine ispričao svoju tužnu životnu priču, kako je kao dječak ostao bez roditelja nakon čega je promijenio nekoliko udomiteljskih obitelji i domova za nezbrinutu djecu. Vratio se u Zagorje kada ga je posvojila jedna obitelj na čijoj farmi je radio. No, sada ga je životni put odveo u Zagreb.

– Više ne živim s tom obitelji jer sam zbog posla preselio u Zagreb. Imao sam i zaručnicu, no to je puklo – zaključio je svoju priču Matej Margarin, koja, nadamo se, neće dobiti novo poglavlje ispisano kaznama zbog prometnih prekršaja.

Video - Prometni prekršaji u centru Zagreba

Komentara 97

OB
Oblivion
12:43 11.03.2021.

Čitam i ne vjerujem koja mentalna razina moraš biti za takve izjave.

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
12:58 11.03.2021.

Na pogrešnoj razini pokazuješ otpor sustavu, mladiću! Već si poginuo, a da to ni ne znaš.

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
12:42 11.03.2021.

Sram te bilo!! Imaš ruke, noge, zdrav si i mlad, a govoriš kako si siromak?? I jesi, jer siromaštvo je stanje duha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije